Bakning

Julbakat

2019-11-17 12:12 #0 av: Carmarino

Idag har jag bakat pepparkakssnittar. Hittade ett recept i senaste numret av Hembakat, och kände att det här måste jag testa. Det var så lätt att baka snittarna och det gick rätt snabbt också. Plus att de blev väldigt goda. Tummen upp

Det är inte direkt den vackraste bilden, men snittarna ska svalna på plåten och det hade de inte gjort när jag fotograferade dem. Så de fick ligga kvar på plåten. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2019-11-18 11:20 #1 av: Carmarino

Bakade dubbel sats av pepparkakssnittarna idag, så nu har jag lite mer att sälja på loppisen.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2019-11-18 23:20 #2 av: Soligajag1

Jag bakade saffrans biscotti! 😀

HH Glad 

Anmäl
2019-11-19 08:57 #3 av: Pzycholix

Kan man få recept på båda? :D

Anmäl
2019-11-19 09:19 #4 av: Soligajag1

https://www.ica.se/recept/saffransbiscotti-715404/

Saffransbiscotti GladJag hade i sötmandel som jag hade skållat . skalade sen och hackade dem .  Vetemjöl i receptet räcker inte , jag hade i lite mer , men ni kan  göra receptet , sen om degen är lös har ni i mer mjöl , lite lös ska degen vara , sen rullar du 4 st långa längder på en plåt , 

grädda i 15 min,  ta ut plåten . låt det svalna en stund,  sen skär du dem i sneda bitar ,  minst 10 st av varje rulle.  Lägg dem sen med  snittytan neråt , grädda i 30 min, ugnsluckan lite öppen ( kan ni inte ha ugnsluckan öppen , lägg 2 st pannlappar i mellan .)  Då blir biscottin kanon. sen vände jag på kakorna , in i ugneb ytterligare 30 min , klart! 

Lycka till! Glad

HH Glad 

Anmäl
2019-11-19 14:34 #5 av: Carmarino

Receptet på pepparkakssnittarna finns i senaste numret av Hembakat. De har inte lagt ut det på hemsidan än, så jag vill inte skriva det här.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2019-11-19 14:35 #6 av: Carmarino

Idag har jag bakat saffransbullar. De blev gula och fina, men smakade inte så mycket saffran. Hade bara i ett paket saffran, och det var tydligen för lite.

Så här såg degen ut innan jag bakade ut den.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2019-11-19 14:36 #7 av: Carmarino

Här har jag bakat ut degen. Det blir 24 bullar om 40 gram deg vardera.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2019-11-19 14:36 #8 av: Carmarino

Färdigjästa, penslade med ägg och klara för ugnen.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2019-11-19 14:37 #9 av: Carmarino

Gjorde två satser, så totalt blev det 48 bullar (och en minibulle, som jag provsmakade medan den var ljummen).

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2019-11-20 11:29 #10 av: Carmarino

Bakade minisockerkakor med clementinsmak idag, d.v.s. hade rivet skal av fyra clementiner i smeten. I originalreceptet är det citronskal, men hade inga citroner hemma.

Gjorde rätt mycket smet, så det räckte till två olika sorters kakor.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2019-11-21 17:29 #11 av: Carmarino

Tyckte det var så roligt att baka saffransbullar så jag gjorde en omgång till. Den här gången gjorde jag den dock mjölk-, ägg- och sockerfri - men med samma recept. Bytte bara ut mjölken mot havremjölk, sockret mot Sötin och uteslöt pensling med ägg. Därför blev de här bullarna inte lika blanka och mörka som de "vanliga" bullarna, men de smakade likadant.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2019-11-24 23:46 #12 av: monstermash

Mums, pepparkakssnittarna såg goda ut. 

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2019-11-25 00:18 #13 av: millan21

Carmarino. inte har du något recept på pepparkakssnittarna som du kan länka till? De såg så goda ut och jag älskar pepparkakskrydda.

Anmäl
2019-11-25 04:34 #14 av: Carmarino

#13 Tyvärr inte. Receptet kommer från senaste numret av tidningen Hembakat, och de har inte lagt ut receptet än. Fast om du vill kan jag skicka det i ett PM till dig.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2019-11-25 09:36 #15 av: millan21

#14 Aha, jag förstår. Ja om du vill/orkar får du väldigt gärna skicka receptet :)

Anmäl
2019-11-25 10:02 #16 av: Carmarino

#15 Skickat!

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2019-11-25 10:06 #17 av: Soligajag1

https://www.recepten.se/recept/pepparkakssnittar.html

Jag hittade pepparkakssnittar på recept.se
Dessa tänkte jag baka sen .
Till 🎄 Julmarknaden, den 8:e December. 😀❤️🌹

HH Glad 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.