Annons:
Etikettermedan-vi-väntarartikel
Läst 7094 ggr
Rita-S
8/20/15, 2:46 PM

Medan vi väntar - Snabb jul på ett-två-tre!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Jag bloggade denna men nu kommer den även här inne på julen.ifokus. Jag tänkte ge några förslag på hur snabba upp julförberedelserna lite för den som inte har så mycket tid eller ork!

Köp färdig pepparkaksdeg! Köp gärna en burk eller två med färdiga pepparkakor, men köp även färdig deg så du kan få "hemmabaket" med i pepparkakorna ändå, utan att hålla på redan dagen innan för att få degen klar. 

Ta stortvätten i November redan, klar till 1 söndag i advent, så behöver du bara hålla efter under december månad så du hinner med annat du vill göra till julen under december :)

Äppelmarsipan jag gjorde på torkad äpple, äppellikör-essens och vanlig marsipan!

Gör julbaks-cirkel med familj och/eller vänner! Gå i hop ett gäng och bli överens om vilken kaka den ena skall baka, sen gör den ena en jumboportion av den spesifika kakan och sen får alla andra i cirkeln en del av baket! Är ni få i cirkeln kan ni ju även bli överens om att alla bakar två grejer, sen får ni ju matcha upp hur lång tid den ena kakan tar och om den kakan kanske är värd två andra sorter och sådan, bli överens. På så vis har ni en dag ni behöver baka och kanske får fem sex sorter kakor utav det eller mer. Det tar mindre tid att baka en sort kaka en hel dag än att baka många sorter kakor!

Om du inte orkar att baka är det faktisk inte fel att köpa burkar med redan bakade kakor heller ;)

Om du absolut vill göra en hemgjort kalender, kör då på ett fyrkantat stycke tyg, sen syr du en lång bred remsa i flera rader fast, och delar upp i små fickor. Skriv nummer på varje ficka, och stoppa ner nåt trevligt. Godis, lego, playmobile eller något annat roligt! Knyt det fast på en klädhängare och du har en snabb och enkel kalender!

Använd gärna en "julplanerare" så du släpper stressa med alla "måsten" och "borde". Det finns exempel på det redan både på sidan här och på min blogg, men du gör enkelt upp en lista över vad du skall ha gjort innan julen, och börjar plotta ut det på kalendern redan från oktober/november och sprider det ut så du slipper springa som huvudlöst höns!

Beställ gärna presenter på internet! Det finns även webshops som erbjuder att slå in paketet klart för dig dessutom!

Börja skriva shoppinglistan på julmaten under november, och börja handla in tidigt sådan som kan frysas ner klar till julen så du släpper springa veckan innan med två isfjäll i rullvagnar tillsammans med halva sverige. 

vill du göra hemgjort marsipan men orkar inte riktig ta dig tiden?
Blanda en del grov mandelmassa med två delar färdig marsipan så får du lite mer hemgjort stuk på det hela, sen kan du knåda in färg och annat och vips har du marsipan som känns lite mer hemgjort än bara att köpa en korv marsipan :)

Bara några små tipps, det finns massor annat man kan göra för att snabba på lite, fyll gärna på med egna ideer och förslag i tråden!

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

  • Redigerat 9/6/20, 1:34 PM av Carmarino
Annons:
VildaVittra
8/20/15, 2:53 PM
#1

Angående att förenkla baket, så länkar jag till mitt egenkomponerade recept på saffransbullar som är hur snabbakade som helst.

http://www.kokaihop.se/recept/snabbakade-saffransbullar

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Upp till toppen
Annons: