Etikettjulmaten
Läst 342 ggr
MonicaLagerquist
2019-12-06, 19:55

Julskinka

När köper ni er skinka?
Köper ni färdigkokt eller rå?

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.

fruktgumman
2019-12-06, 20:39
#1

22 eller 23 december köper jag julskinkan rå. Koka och griljera vill jag göra själv.

Tarotstollan
2019-12-06, 20:57
#2

Jag köper ingen egen skinka numera men vi har alltid kokat och griljerat våra egna skinkor i släkten, det är ju så man får doppspadet.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Jimmy.L
2019-12-06, 20:58
#3

Beställt färdig vildsvinskinka.

Caeli
2019-12-06, 21:03
#4

Förra året blev det skinka som var färdigkokt och färdiggriljerad. Riktigt fin! Blir troligen samma i år.

---------------------

🍎🍊✂️⚽🧦💻

MonicaLagerquist
2019-12-06, 21:06
#5

Jag har köpt en färdigkokt skinka som jag kommer att griljera kvällen före julafton. Sen när den svalnat något blir det provsmakning på en vörtmacka kvällen före julafton.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.

Lillyrod
2019-12-06, 21:11
#6

Jag köper också färdigkokt och griljerar kvällen före julafton. Det finns inget godare än när man provsmakar den skinkan varm. Mums!

Cireea
2019-12-06, 21:31
#7

färdigkokt och griljerar själv 🙂

Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Eyos Hamsteruppfödning

beem
2019-12-06, 21:58
#8

Jag köper färdigkokt men griljerar den själv. Härligt med doften då man griljerar - då är det jul.

Första gången jag köpte färdigkokt var en jul då jag var sjuk. Upptäckte att den är ju fantastiskt god så varför ska man ödsla tid på kokning själv.

Om snöret inte håller utan går av är det bara att försöka med ett annat snöre. Källa: Nalle Puh - A.A. Milne

JMW
JMW 
2019-12-06, 22:10
#9

Jag har köpt färdigkokt i några år nu. Förr gjorde jag den alltid själv. I ugnen. 

Tycker den färdigkokta i affären är god och det sparar tid när jag bara behöver griljera.

Såg en test av julskinka i Expressen och det är verkligen varierande betyg. Från överkryssad geting till full pott med fem getingar.

Sindri
2019-12-06, 22:11
#10

Beställt rimmad vildvins- och rimmad vanlig skinka. Jag brukar vilja salta ur dem lite innan jag kokar och griljerar. Har tidigare gjort ugnsbakad, men testade att koka förra året och gillade det bättre. Kanske vi t.o.m. testar dopp i år.

Draknästets_Reptiler
2019-12-07, 12:24
#11

23 December. Köper rå, då maken vill griljera själv. Det har blivit tradition här hemma att jag och de äldre barnen spelar bingolotto på uppesittarkvällen och maken  kokar och griljerar skinkan under tiden 😃

*Sitevärd på Akvariefisk,Reptil.
*Medarbetare på Debatt
*Arrangör Sundsvalls terrariemässa - STM ( http://reptil.hemsida24.se/ )

Carmarino
2019-12-07, 12:27
#12

Om jag köper så köper jag färdigkokt, men oftast köper jag bara några färdiga skivor. Äter inte särskilt mycket julmat hemma nämligen, utan bara på julafton och då är jag alltid bortbjuden.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Soligajag1
2019-12-07, 19:19
#13

Förr köpte vi alltid rimmad skinka och kokade den , sen griljerade vi den , mums! Oftast gjorde vi skinkan på natten innan Julafton, Sen tog vi en skink macka tidigt på morgonen! Så gott! Nu köper jag en färdigkokt och griljerar den .

HH 🙂

Upp till toppen