Potatisglögg
På begäran komer receptet på potatisglögg.Vi har kvar sen förra året så i år slipper vi kladdet.
För 6 liter
Ingredienser
5 l svagdricka
5 potatisar, skalade skivade
50 g jäst
10 g nejlikor, hela
10 g kardemummakärnor
15 g ingefära, skalad, färsk
1 kanelstång
2,5 kg strösocker
250 g russin
Potatisglögg – gör så här:
- Blanda allt i en 10-litershink. Rör om ordentligt så sockret löser sig. Täck med plastfolie och gör små lufthål i plasten.
- Låt stå i rumstemperatur i lugn och ro minst 3 veckor. Glöggen ska inte röras.
- Häll försiktigt över i en kanna eller använd en slang som hävert och häll sedan upp i väl rengjorda flaskor. Var försiktig så att inte bottensatsen med russin och kryddor följer med.
- Låt stå svalt tills den ska drickas. Värm och servera med russin och skållad mandel.
Stolt ägare till fem La permer
Har aldrig hört talas om potatisglögg tidigare. Det låter ju spännande. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#1 Det är väldigt gott.
Ett år hade vi dock en rejäl olycka. Vårt hus är ganska kallt så vi satte glöggen på jäsning i vårt sovrum bredvid skorstensstocken för att få fart på jäsningen.
När min man skulle flytta på jäskaret gick botten ur och all glögg strömmade ut på golvet.
Vi har vattensäng så att flytta på den är ingen man bara gör. Vi torkade och skurade klibbig söt glögg i timmar. Jag tror att jag våt torkade golvet sju gånger innan det blev rent.
Stolt ägare till fem La permer
#2 Och ändå tycker du det är gott med potatisglögg? 🤔😃
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#3 JAAAAA
Stolt ägare till fem La permer
Låter spännande! Oj, vad jobbigt med allt det kladdet!😮
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!