Recept - Maträtter

Sillinläggningar

2016-12-03 20:41 #0 av: Hera

Ska ni lägga in sill i år? Vilken sort blir det?

Anmäl
2016-12-03 20:43 #1 av: Hera

Jag tänkte testa den här :)

http://www.ica.se/recept/appelsill-med-fankal-och-ingefara-720943/

Anmäl
2016-12-03 20:59 #2 av: Hera

Och den här http://www.ica.se/recept/lingon-och-pepparsill-719344/

Anmäl
2016-12-03 22:25 #3 av: JMW

Jag lägger aldrig in sill till jul. Bara vid midsommar då jag har en supergod currysill jag brukar göra.

Vi har bantat bort sillen från vårt julbord. Oberörd

Anmäl
2016-12-04 06:33 #4 av: Carmarino

Tål inte sill, så jag överlåter till andra att både lägga in och äta den.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-12-04 14:49 #5 av: tlover

Jag brukar göra aubergine"sill" (vegetarisk sill) och om jag gör det i år med blir det nog en "inlagd", en chili och en senapvariant

Anmäl
2016-12-05 23:59 #6 av: Gladasvampen

Min mamma brukar alltid göra sill i creme fraiche, mycket gott och mysigt :)

Anmäl
2016-12-06 02:34 #7 av: Hera

#3 Recept?  :)

#4 Okey. Inte testat vegetarisk "sill"?

#5 Det hade varit kul att testa!

#6 Ja det går ju att variera mycket.

Anmäl
2016-12-06 05:40 #8 av: Carmarino

#7 Nej, har aldrig känt att jag behöver något alternativ till sillen. Orkar ändå inte äta så mycket på julbordet, så det är rätt skönt att kunna hoppa över den delen.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-12-06 08:00 #9 av: JMW

Currysill à la Ulla Winbladh

½gul lök

½ tärnat äppl, Granny Smith

10 syltlökar, finhackade

1 msk curry

1 msk vit sirap eller flytande honung

1½ dl majonnäs

1½ dl creme fraiche

6 inlagda sillfileer i bitar

Blanda lök, äpple, syltlök, curry och sirap eller honung. Låt stå i 20 minuter så att currysmaken dras ur ordentligt. Blanda alltsammans med majonnäs och creme fraicke. Vänd ner sillbitarna, smaka av såsen med salt och peppar. Låt stå kallt minst ett dygn före servering.

Anmäl
2016-12-06 08:06 #10 av: Hera

#9 Tack :)

Anmäl
2016-12-06 08:10 #11 av: JMW

#10 Kan verkligen rekommendera denna sill. Otroligt gott. Detta recept har jag i min lilla svarta bok i form av ett urklipp. Tror det kommer från Allt om Mat och är från 80/90-talet någon gång.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.