Godis

Maries chokladtryffel

2007-11-01 20:26 #0 av: Pernilla

Här ett recept från Matlust iFokus som jag tycker kan passa bra härinne. Urgod chokladtryffel som smälter på tungan.

Maries lyxiga tryfflar

125 g mjölkchoklad
125 g mörk choklad
Knappt 1 dl vispgrädde
1 kanelstång
50 g honung av god kvalitet
2 tsk mörk rom (kan uteslutas)

Finhacka chokladen.

Koka upp grädde, honung och kanelstång i en kastrull. Ta kastrullen av spisen och lägg på ett lock. Låt stå och dra i tio minuter.

Plocka upp kanelstången. Koka upp blandningen igen och häll över den hackade chokladen. Tillsätt ev. rom. Rör till en homogen smet.

Häll smeten i en flat form och täck med plastfolie. Låt stelna i rumstemperatur i ca 4 timmar.

Rulla till kulor och doppa i mörk choklad eller rulla i kakao.

 

Anmäl
2007-11-01 20:40 #1 av: paronskrutten

mumsmums =)

Anmäl
2007-11-01 21:10 #2 av: EmmaG

Låter spännande!

Anmäl
2007-11-01 21:43 #3 av: Pernilla

Jag lovar, den är värd besväret. I år ska jag testa att smaksätta den med annt än rom. Funderar på hallon.

Anmäl
2007-11-01 22:35 #4 av: [Vargnatt]

Låter jättegott!

Anmäl
2007-11-15 23:32 #5 av: V-lang

Det där låter så farligt gott så det finns risk för att det blir till att göra en dubbel sats  =)

Anmäl
2007-11-16 11:25 #6 av: korseett

Jag har punsch ståendes- kanske ska använda den istället för rom då.

Anmäl
2007-11-16 11:27 #7 av: Pernilla

#6 Låter syndigt gott!

Anmäl
2007-11-16 11:38 #8 av: EmmaG

Jag har provat receptet nu! Rullade i kakao..Göragott!
Dock hade jag inte rätt chokladmängd hemma utan det fick bli 80g vit choklad & resten mörk, men det blev bra ändå. Fast vad den där kanelstången djorde för nytta vet jag inte..?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.