Skorpor & marmelad
Tänkte baka skorpor & marmelad till julklapp åt min mormor. Hur länge håller sig skorpor och vad ska jag förvara dom i? Hur länge håller sig marmelad? Ska jag förvara marmeladen i kylen eller rumstemperatur till jag ger den?
Jag fick hemgjord sylt/marmelad i somras, som jag nyligen ätit opp. Så den höll alltså minst 4 månader. Förvarade den i kylskåpet hela tiden.
I burk med tättslutande lock håller sig skorpor länge - flera månader. Mamelad har också god hållbarhet, lite beroende av vad den innehåller och om det finns konserveringsmedel i den, så du kan säkert göra både ock nu
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
numera gör jag sylt med syltsocker den håller flera månader
skorpor håller hur länge som helst
detta vad en bra ide med sylt och skorpor