Julbakat
Idag har jag bakat pepparkakssnittar. Hittade ett recept i senaste numret av Hembakat, och kände att det här måste jag testa. Det var så lätt att baka snittarna och det gick rätt snabbt också. Plus att de blev väldigt goda. 👍
Det är inte direkt den vackraste bilden, men snittarna ska svalna på plåten och det hade de inte gjort när jag fotograferade dem. Så de fick ligga kvar på plåten. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Kan man få recept på båda? :D
https://www.ica.se/recept/saffransbiscotti-715404/
Saffransbiscotti 🙂Jag hade i sötmandel som jag hade skållat . skalade sen och hackade dem . Vetemjöl i receptet räcker inte , jag hade i lite mer , men ni kan göra receptet , sen om degen är lös har ni i mer mjöl , lite lös ska degen vara , sen rullar du 4 st långa längder på en plåt ,
grädda i 15 min, ta ut plåten . låt det svalna en stund, sen skär du dem i sneda bitar , minst 10 st av varje rulle. Lägg dem sen med snittytan neråt , grädda i 30 min, ugnsluckan lite öppen ( kan ni inte ha ugnsluckan öppen , lägg 2 st pannlappar i mellan .) Då blir biscottin kanon. sen vände jag på kakorna , in i ugneb ytterligare 30 min , klart!
Lycka till! 🙂
HH 🙂
Receptet på pepparkakssnittarna finns i senaste numret av Hembakat. De har inte lagt ut det på hemsidan än, så jag vill inte skriva det här.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Idag har jag bakat saffransbullar. De blev gula och fina, men smakade inte så mycket saffran. Hade bara i ett paket saffran, och det var tydligen för lite.
Så här såg degen ut innan jag bakade ut den.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Bakade minisockerkakor med clementinsmak idag, d.v.s. hade rivet skal av fyra clementiner i smeten. I originalreceptet är det citronskal, men hade inga citroner hemma.
Gjorde rätt mycket smet, så det räckte till två olika sorters kakor.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Tyckte det var så roligt att baka saffransbullar så jag gjorde en omgång till. Den här gången gjorde jag den dock mjölk-, ägg- och sockerfri - men med samma recept. Bytte bara ut mjölken mot havremjölk, sockret mot Sötin och uteslöt pensling med ägg. Därför blev de här bullarna inte lika blanka och mörka som de "vanliga" bullarna, men de smakade likadant.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Mums, pepparkakssnittarna såg goda ut.
Carmarino. inte har du något recept på pepparkakssnittarna som du kan länka till? De såg så goda ut och jag älskar pepparkakskrydda.
#13 Tyvärr inte. Receptet kommer från senaste numret av tidningen Hembakat, och de har inte lagt ut receptet än. Fast om du vill kan jag skicka det i ett PM till dig.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#14 Aha, jag förstår. Ja om du vill/orkar får du väldigt gärna skicka receptet :)
#15 Skickat!
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
https://www.recepten.se/recept/pepparkakssnittar.html Jag hittade pepparkakssnittar på recept.se Dessa tänkte jag baka sen . Till 🎄 Julmarknaden, den 8:e December. 😀❤️🌹
HH 🙂
#17 Ja, det finns mängder av olika recept på pepparkakssnittar. De flesta är olika, så man får testa och se vilket man tycker bäst om. 🙂
Anledningen till att jag valde det här var att det var så enkelt att göra. 👍
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Igår och idag bakade jag minisockerkakor med clementin. Har fått en beställning på 40 stycken, men bakade lite mer så att jag fick några själv också. (Kakorna är inte lika ljusa i verkligheten, utan mer gyllengula.)
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#19. Så mumsigt!🤤
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
#20 Ja, de var goda. Fick en bild på hur de såg ut innan de skulle serveras. De var täckta av clementinklyftor och vispad grädde. 🤤
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Sedan blev det lite påfyllning av de mjölk-, ägg- och sockerfria lussebullarna också. Har nämligen gett bort de flesta av de jag bakade innan. Den här gången gjorde jag dem bara hälften så stora; "om de är små får man ta två". 👍
Penslade dem med smält, mjölkfritt margarin, för jag hade läst att man kunde göra det. Inte blev bullarna blanka av det heller, men kanske lite mer gyllenbruna än utan pensling.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#23 Mums ! Va fina 😀😋
HH 🙂
#24 Tack. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Igår började jag så smått på julbaket, och det blev en sats amerikanska pepparkakor. Den här gången testade jag att baka ut halva satsen som gaffelkakor och den andra halvan som snittar.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ