Annons:
Etikettjulmaten
Läst 563 ggr
TantBerglund
12/19/18, 6:33 PM

Hjälp med revben.

Hej på er. Skulle vilja ha lite expert råd på revben som man har till jul. Är första gången som vi ska ha hand om julen. Och jag är sugen på att testa att göra revben. Så skulle vilja ha lite tips och bra att tänka på. Tänkte även att man kanske kan koka dem redan på fredag eller lördag och sen låta den ligga i kyllen till måndag. Eller blir det dumt? Jobbar nämligen hela helgen så försöker dela upp det så att man inte står med allt på söndag eftermiddag.. Tack på förhand :)

Annons:
Carmarino
12/19/18, 6:35 PM
#1

Hoppas det finns någon "revbensexpert" här inne. Själv vet jag inte alls hur man tillagar dem nämligen.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

MonicaLagerquist
12/19/18, 6:42 PM
#2

Jag ska hämta mitt recept.Vänta ett ögonblick 😉

Stolt ägare till fem La permer

MonicaLagerquist
12/19/18, 6:51 PM
#3

Jag gillar köttiga ben så jag brukar använda fläsk karre med ben istället.

1 ½ kilo karre med med eller revbensjäll

Helgonets grillsås

1 dl tomatjuice

1 dl annanas juice

2 msk soja

2 msk farin socker

1 tsk torr senap

 1 tsk grov ,alen svartpeppar

2-4 vitlöksklyftor

2-4 msk citronsaft.

Blanda allt i en kastrull och låt koka någon minut.

Lägg köttet på en ugnsplåt häll över såsen.

Grädda i 125 grader ca 30 45 minuter-

Stolt ägare till fem La permer

Soligajag1
12/19/18, 6:53 PM
#4

#3 Tackar så mycket för receptet på revben , detta ska jag verkligen testa!! 

Spännande med nytt !! 🙂👍

HH 🙂

MonicaLagerquist
12/19/18, 6:54 PM
#5

Jo jag glömde en sak.Jag fixade köttet i förra veckan och nu ligger det i  frysen.Tar fam det och lägger i kuýlen på söndag.På julaftons värmer jag på det i en gryta.

Stolt ägare till fem La permer

MonicaLagerquist
12/19/18, 6:55 PM
#6

Det är ljuvligt gott,Vi har haft det på vårt julbord i 40 år.

Stolt ägare till fem La permer

Annons:
Zepp
12/19/18, 7:26 PM
#7

Mm.. ribber är vad Norrmän käkar på julafton, vi äter skinka!

Dvs här får du ett recept på äkta norska ribber!

https://julen.ifokus.se/discussions/4d714854b9cb46223905d4f8-norsk-juleribbe

Dvs om det inte ingår personer med Norskt ursprung kan du garanterat göra det enklare!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

TantBerglund
12/20/18, 7:33 AM
#8

Tack för era recept 😃 ska kolla närmare på dem när jag kommer hem från jobbet.☺

Upp till toppen
Annons: