Maträtter

Koka eller ugnsbaka skinkan?

2017-12-23 01:33 #0 av: Sindri

Ja, hur gör ni? Vi äter inte dopp i grytan så jag har alltid ugnsbakat min skinka, men kanske är det lättare att koka. Nu ligger den ändå i blöt. 
Blir den saftigare av att kokas? Och kanske lite mindre salt?

Bakar den alltid till 70 grader, i folie och på låg temperatur, men tycker att den kan bli lite torr ibland.

Och framförallt vill jag minimera användning av aluminiumfolie. Den är svår att tvätta ren så man kan använda den igen.

Anmäl
2017-12-23 01:54 #1 av: Gladasvampen

Föredrar att koka skinkan. Tycker den blir för torr i ugnen, men det kanske bara jag som är kass på att få till en ungsskinka.

Anmäl
2017-12-23 08:12 #2 av: Jinglebelle

Jag brukar också koka och inbillar mig att den blir betydlig saftigare. 

Dessutom äter vi gärna dopp i grytan, så inte mycket att välja på SkämtarEn del av spadet brukar också gå till att smaksätta grönkålssoppa med, mums! 

Anmäl
2017-12-23 09:42 #3 av: Sindri

OK - tror jag provar i år. Tack för svar.

Anmäl
2017-12-23 12:57 #4 av: Carmarino

Brukar inte köpa skinka, eftersom de oftast är för stora för mig. (Firar julaftonen på annat håll, och blir då bjuden på julbord.) I år köpte jag dock en liten skinka - förkokt. Förmodligen kommer jag bara att skiva upp den och äta den som den är. Bryr mig inte så mycket om griljeringen. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.