Recept – Bakning

Julbakat

2017-01-08 20:17 #0 av: Carmarino

Kom mig äntligen för att baka lite, även om julen snart är över. Fast saffranssnittar kan man ju äta när som helst. De hade strykande åtgång på eftermiddagsfikan idag.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-01-08 20:27 #1 av: VildaVittra

Saffran!!!!Dreglar Åt bara en lussebulle i år och den var en besvikelse, köpt sak där den gula färgen inte kom från saffran. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2017-01-08 21:05 #2 av: Tant Grön

Bättre sent än aldrig. Jag bakade lussekatter en vecka efter lucia.

Anmäl
2017-01-09 08:48 #3 av: Carmarino

#1 Dessa smakar verkligen av saffran, så jag rekommenderar verkligen att baka dem. De är dessutom väldigt lätta att göra och de går snabbt att baka.

Tror inte att man behöver "blötlägga" saffranen i sprit om man inte vill, för saffranssmaken kommer fram ändå. Det står lite fel i receptet, eftersom det står att det blir ca 30 stycken. Då får man göra dem väldigt breda, så om man gör dem "normalbreda" (1,5-2 cm) räcker degen till 40-45 snittar. Kollar man på fotot så är det minst 47 snittar där. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-10-03 09:21 #4 av: Carmarino

Det är hög tid att "väcka liv" i den här tråden. Vill ni börja förbereda julbaket redan nu så får ni gärna lägga ut en bild här så att vi andra får lite inspiration. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.