Annons:
Etikettjulmaten
Läst 1525 ggr
Honestyisdead
12/3/16, 8:41 PM

Sillinläggningar

Ska ni lägga in sill i år? Vilken sort blir det?

Annons:
Honestyisdead
12/3/16, 8:43 PM
JMW
12/3/16, 10:25 PM
#3

Jag lägger aldrig in sill till jul. Bara vid midsommar då jag har en supergod currysill jag brukar göra.

Vi har bantat bort sillen från vårt julbord. 😐

Carmarino
12/4/16, 6:33 AM
#4

Tål inte sill, så jag överlåter till andra att både lägga in och äta den.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

tlover
12/4/16, 2:49 PM
#5

Jag brukar göra aubergine"sill" (vegetarisk sill) och om jag gör det i år med blir det nog en "inlagd", en chili och en senapvariant

l'm back

Gladasvampen
12/5/16, 11:59 PM
#6

Min mamma brukar alltid göra sill i creme fraiche, mycket gott och mysigt :)

Annons:
Honestyisdead
12/6/16, 2:34 AM
#7

#3 Recept?  :)

#4 Okey. Inte testat vegetarisk "sill"?

#5 Det hade varit kul att testa!

#6 Ja det går ju att variera mycket.

Carmarino
12/6/16, 5:40 AM
#8

#7 Nej, har aldrig känt att jag behöver något alternativ till sillen. Orkar ändå inte äta så mycket på julbordet, så det är rätt skönt att kunna hoppa över den delen.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

JMW
12/6/16, 8:00 AM
#9

Currysill à la Ulla Winbladh

½gul lök

½ tärnat äppl, Granny Smith

10 syltlökar, finhackade

1 msk curry

1 msk vit sirap eller flytande honung

1½ dl majonnäs

1½ dl creme fraiche

6 inlagda sillfileer i bitar

Blanda lök, äpple, syltlök, curry och sirap eller honung. Låt stå i 20 minuter så att currysmaken dras ur ordentligt. Blanda alltsammans med majonnäs och creme fraicke. Vänd ner sillbitarna, smaka av såsen med salt och peppar. Låt stå kallt minst ett dygn före servering.

Honestyisdead
12/6/16, 8:06 AM
#10

#9 Tack :)

JMW
12/6/16, 8:10 AM
#11

#10 Kan verkligen rekommendera denna sill. Otroligt gott. Detta recept har jag i min lilla svarta bok i form av ett urklipp. Tror det kommer från Allt om Mat och är från 80/90-talet någon gång.

Ria74
12/15/16, 10:35 AM
#12

Branteviksill är ett måste här på julbordet och glasmästarsill 🙂

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Upp till toppen
Annons: