Presenter, klappar, överraskningar mm

Julklappar 2016

2016-10-17 19:43 #0 av: [gulapelsin]

Ska fixa presenter/julklappar iår

till mamma, pappa, min man.

kanske till min storebror och lillebror.

har ide brist, har ni några rekommendationer vad har ni själv gett/ska ge?

Anmäl
2016-10-17 19:50 #1 av: _Fisken

Gör ett klippkort till din mamma.  "Städa köket", "fixa middag", "frukost på säng" etc. När hon vill ha den tjänsten av dig då klipper hon lös den "kupongen"...
Det kortet är gratis o producera o uppskattas. Det kan jag lova (som förälder) !!

Anmäl
2016-10-17 20:01 #2 av: vendelay

Något som min mamma (och jag för den delen haha) älskar att få är t.ex. en kalender från Stockholms Katthem eller liknande, ett planterat träd någonstans i typ Afrika, bli fadder åt en isbjörn (där kanske ett års medlemskap är betalt). 

Mitt tips är att försöka undvika att ge "saker" så långt som möjligt - för det gör alla andra! Ett klippkort som #1 säger är mycket mer unikt, ett fadderskap åt ett utrotningshotat djur är mycket mer omtänksamt. Jag uppskattar såna gåvor mycket mer för då känns det som att personen som givit presenten faktiskt tänkt till och inte bara köpt en mössa på stan eller så. Glad

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-10-17 20:36 #3 av: [gulapelsin]

Kommer köpa lite detta året för gav "lättare" presenter förra året. Kommer dock bara köpa sånt som kommer till användning en av presenterna jag hitta var ett doftljus där en del av pengarna går till cancerfonden eller liknande minns inte exakt. Försöker leta på bra grejer och inte random. Men när jag får vill jag gärna ge tillbaks, välgörenhet är bra.

Anmäl
2016-10-17 20:41 #4 av: vendelay

#3 Det låter väl bra! Ett annat tips för att spara in pengar och konsumtion är att köpa något som flera kan använda. T.ex. jag gav mina föräldrar en kalender förra året så de delade på samma present liksom. 

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.