Prathörnan

vegetarisk julmat?

2014-11-09 15:48 #0 av: Mollypierce

Vad äter ni veganer/vegetarianer vid julmaten? 

Anmäl
2014-11-09 15:55 #1 av: tlover

Det som blivit klassiker på mitt julbord är

Terökt tofu, tofu sk*nka, gratinerad kålrot, flera sorters auberginesill (senap, chili, "inlagd" etc), mammas typ janssons, saffransfallafel, fräst grönkål, rödkålssallad med chaimarinerade russin, rödbetssallad (vegansk) och ofta nått nytt man testar.

Förr har jag testat/hade jag även seitanribbs, seitan sk*nka, bollar av något slag, bovetesylta, vanlig fallafel, köpt "ölkorv" etc

Såklart finns kokt potatis också

Till maten serveras Masala chai, hemmagjord alkoholfri glögg och julmust.

Jag har säkert testat mer men det viktigaste har jag tagit upp i alla fall.

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2014-11-09 16:04 #2 av: Bill&Bull

Jag brukar inte laga till något veg till mig, utan äter det jag kan istället, potatisgratäng, sallad som jag tar hälften av ;-) och gott bröd till. Vi är ganska kräsna av oss i familjen så brukar inte bli så mycket.

Anmäl
2014-11-09 16:11 #3 av: [Torpedtass]

Vegetariska prinskorvar, vegetariska bullar, vegetarisk janssons mm. Allt som vi brukar ha på julbord fast i vegetarisk form. I stället för sill äter jag vegetarisk sill dvs inlaggd aubergine gjord på samma sätt som inlagd sill.

Finns alltid vegetariska lösningar på maträtter.

"I will always be me but if me fails I will be I so in the end I will always be me"

Anmäl
2014-11-09 16:18 #4 av: Bill&Bull

#3 gör du den veg sillen själv eller finns det att köpa?

Anmäl
2014-11-09 16:21 #5 av: [Torpedtass]

#4 Själv efter detta recept.
https://slangdigiveggen.wordpress.com/2011/12/23/vegetarisk-sill-av-aubergine/

"I will always be me but if me fails I will be I so in the end I will always be me"

Anmäl
2014-11-09 19:12 #6 av: Bill&Bull

#5 okej, tack :)

Anmäl
2014-11-09 19:17 #7 av: VildaVittra

Jag är i startgroparna till att testa om det inte går att göra en vegetarisk jansson som faktiskt smakar jansson med tångkaviar för fisksmaken och sedan de kryddor som används för ansjovisen, möjligen en skvätt rödvin. 

Tål inte fisk längre och älskar ansjovis. Storgråter

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-11-09 19:22 #8 av: tlover

#7 Jag minns inte alls hur janssons smakar längre men kanske alger också skulle funka?

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2014-11-09 19:26 #9 av: Snovit79

Potatisgratäng eller veg. frestelse.
Färsbullar och cocktailkorv
Hemgjord rödbetssallad
Vörtlimpa, julknäcke
Must


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.