Presenter, klappar, överraskningar mm

Begagnat & gratis är gott

2014-09-01 00:00 #0 av: [Torpedtass]

Helt klar med julklappar åt barnen. Skrattar

Som miljönörd och besatt av återbrukning tog vi en sväng till myrorna och en returbutik och hitta mycket gott åt dem. Med oss hem tog vi två gunghästar, ett leksakskök, dockor, gosedjur mm. Allt helt hela och i toppskick.

Surfa på nätet för att kolla priser på sakerna som nya och inser att de 600kr jag betala för alla julklappar hade som nya kostat närmare 4000kr. Det kallar jag prisskillnad och har nu gjort mig helt frälst på att fynda begagnat.

Har även utnyttjat poängshopen i liberoklubben och beställt hem två dockor, gratis, från dem.

Barnen struntar ju i priset, bara de får sakerna. Skämtar

Till resterade släkt och vänner skall jag virka/sy diverse accessoarer mm så där kostar presenterna inte mig en enda krona just för att garnet jag har har jag fått och mycket textiler återbrukar jag.

Jag kanske låter snål, kanske är jag det men faktumet är att jag hellre köper något begagnat någon annan ledsnat på och som mina barn kommer älska. Samt att jag absolut älskar ge bort eget hantverk mer än fabriksgjorda prylar, ligger lite mer kärlek i saker man själv gjort. Glad

"I will always be me but if me fails I will be I so in the end I will always be me"

Anmäl
2014-09-01 00:05 #1 av: Praefatio

Det är väl utmärkt att ge begagnat till jul? Speciellt till barnen som ju verkligen inte bryr sig ifall sakerna är splitter nya eller ej. Mitt barn kommer få mycket begagnat, marknaden kryllar ju av fina gamla träleksaker och annat som hållit generation efter generation och glatt många barn, och som gärna får glädja mitt för några tior. En del leksaker går ju inte ur tiden heller.

Anmäl
2014-09-01 00:10 #2 av: [Torpedtass]

#1 Absolut, inte alla som gillar begagnat eller ens uppskattar att få det dock, utom barnen då som struntar i vilken butik de kommer från.


"I will always be me but if me fails I will be I so in the end I will always be me"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.