Julförberedelser för hem, folk och djur!

Har världens julkänsla, redan

2013-11-08 13:09 #0 av: [postmortum91]

Jag har inte haft sådan här julkänsla sedan jag var liten, och den kommer redan. Den började för ett par veckor sedan då jag var ute med hunden ner till sjön. Jag hoppas det håller i sig.
Vad skulle vara er drömjul i år?

Min hade varit: Under hela december bakar jag och sambon goda saker, och pysslar lite då och då, typ varje advent. Sedan på julaftonsmorgon så kollar vi vad vi fått i julstrumporna även vad vår hund har fått i sin julstrumpa. Vi äter frukost som ska vara julgröt. Sedan klär vi på oss ordentligt eftersom det ska vara kallt, vi går en julaftonspromenad i snön som knarrar under fötterna och det är helt tyst ute, tack vare snöns ljudisolering. När vi kommer in lagar vi maten. Sedan tar vi en paus och ser på änderna i Tokyo på tv. Vid tre går vi och hämtar oss mat och sätter oss och äter samtidigt som vi sneglar på teven där kalleanka går som vanligt. Efter maten och kalleanka öppnar vi ett varsitt paket, även hunden har ett såklart. Sedan blir det promenad igen för att sedan gå in och klä på oss mysigare kläder och äta efterrätt samtidigt som vi ser på en julfilm som går på teven :)

Jag har ingen familj att fira med, så därför brukar jul bli väldigt ansträngade för mig när jag alltid får fira med andras familjer, jag känner aldrig att jag kan slappna av och vara mig själv. Men min drömjul, då är vi hemma, bara vi och hunden, och kan göra precis som vi vill och slappna av. :)

-Postnatal

Anmäl
2013-11-08 13:16 #1 av: OlgaMaria

Ni kan ju fira jul en egen dag bara ni också! :) Förstår att det kan kännas jobbigt att fira med människor du inte är helt trygg med, men försök tänka om och var tacksam över att det finns människor som vill släppa in dig. Kanske blir det underbart ändå. Försök slappna av. Ni hinner ju fira och hitta på era egna traditioner också. Och ni kan utnyttja hela december åt att pyssla och mysa som du sa! :) God Jul i förskott! ;-)

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2013-11-08 15:25 #2 av: Hera

Drömjulen skulle vara vit av all snö, och det ska snöa också, vindstilla med stooora snöflingor. En promenad i snön när man kikar in på andras julpynt i fönsterna. Sedan in i värmen vid brasan och familjen för att se kalleanka och dricka glögg, äta pepparkakor och mögelost. Sedan fixa med maten till julmusik.

Sedn sätter sig alla lycklig ned och avnjuder middagen till ännu mer julmusik. Efter det delar tomten ut julklappar till ännu mer julmusik.

Unde hela kvällen brinner brasan, juleljusen och julmusiken är igång.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2013-11-08 17:53 #3 av: Frosstis

Vakna tidigt, kl 9 eller 10, äta julgröt som mamma gjort och öppna ett paket. Sen gå och längta efter att få öppna julklapparna hela dagen xD Kalle anka kl 3 med massa julgodis. Tjata på pappa att han ska ut och leta efter tomten kl 7, öppna julklappar sen är det klart.. :p Även om jag inte gillar snö så ger det julkänsla att ha snö!


Anmäl
2013-11-09 23:55 #4 av: [postmortum91]

Gött det låter hörni :) Undrar hur en tysk person hade svarat på drömjulen, eller en Indier som är kristen, eller en i brasilien. 

Update: Jag kommer nog få min drömjul, fast inte som jag skrev där uppe, för det kommer bli ännu bättre: Jag ska eventuellt fira jul med min familj för första gången på 8 år :D
Jag har aldrig firat med min syster, eller min bror (han har jag bara träffat 3 ggr) och nu kanske vi alla tre och pappa fira :D

-Postnatal

Anmäl
2013-11-10 00:16 #5 av: Hera

4 vad mysigt!

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2013-11-10 13:05 #6 av: monstermash

Oj drömjulen... Ja hur skulle den se ut egentligen? Jag skulle gärna vilja ha en vit jul, men framförallt mindre stress och bråk på själva julafton och fokusera mer på att ha det trevligt.

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.