Julig rödbetsoppa!
Att rödbetsoppa har den rätta juliga färgen är ju ingen tvekan om. Och den smakar gott, varm som kall, och värmer gott i magen på höstruggiga dagar!
Mitt recept är som följande:
7-8 större rödbetor
ett halvt lite vitkålshuvud
två gula lök
en liter vatten
lite smör eller olja
En buljongtärning
salt och peppar
Skala och dela löken i medelsmå bitar. Bryn dom i en gryta i smör eller olja medans du skalar och delar upp rödbetorna i tärningar.
Bryn löken tills den är brynt men inte bränd, och ha sen på vattnet. Stoppa i buljongtärningen, jag använder grönsaksbuljong. Ha i rödbetorna och koka upp allt i hopa.
Strimla vitkålen och ha den i tillsammans med rödbetorna, salt och peppar sen.
Låt detta koka en halv timme ungefär så rödbetorna är mörkokade.
För lite extra julig smak kan du tillsätta en bit eller två med hel kanel och lite kardemummekärnor! :)
//Rita, sajtvärd på Husmorstips, fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg, bloggen och min hemsida.
Åh denna soppan borde bli en riktig höjdare på många julbord!
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Man kan göra soppan enligt rysk variant, fast få skall man koka och sen stavmixa alltihopa till när en puret :)
//Rita, sajtvärd på Husmorstips, fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg, bloggen och min hemsida.