Julförberedelser för hem, folk och djur!

Jul med djur och små barn.

2012-09-11 14:05 #0 av: dragonstar

Jag har som säkert många andra djur hemma och då finns det ju en hel del fällor i julfirandet. Även små barn kan ju råka illa ut.

 

Sladdar, tända ljus och giftiga växter.

Tänkte kolla om ni tänker speciellt på detta? Vad gör ni för att djursäkra/ barnsäkra?

To the world you may just be one person but to one person you may be the world.


Anmäl
2012-09-11 14:23 #1 av: [Malin]

Jag har två katter som biter på alla växter och är enormt fascinerade av ljus så därför köper vi inga speciella julväxter längre för jag vill inte riskera att de får i sig något giftigt.

Ljus tänder vi bara om vi är i samma rum och kan se dem!

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl
2012-09-11 14:27 #2 av: dragonstar

Samma här, undviker idag att tända fristående ljus försöker att alltid ha ljusen i lyktor eller annat skyddande så att katterna inte kommer åt.

 

Blommor tycker jag är lite syn,d men köper inte heller något som kan var giftigt.

To the world you may just be one person but to one person you may be the world.


Anmäl
2012-09-18 19:25 #3 av: DesK

Jag ledsnade på naturlig äkta gran efter att min hangund, en Borzoi, lyfte på benet mot den samma flera gånger! Så sen dess kör jag med kinesisk julgran. Levande ljus har jag aldrig haft en tanke på att lämna utan uppsikt i något rum, oavsett årstid. När barnen var små var jag noga med att inte ha godisskålar och nötskålar framme, risken att sätta sånt i halsen är tyvärr mycket stor.

Anmäl
2012-09-19 13:14 #4 av: dragonstar

Ja godis har jag inte tänkt på men det är klart! Har börjat tänka på nötter här då min minsta kusin är farligt alergisk mot nötter och gillar att knäcka dem.

 

Sen är det ju skillna dpå uppsikt och uppsikt. Tänker jag ljus i tec vardagsrummet och sitter och tittar på tv eller läser har jag ju inte stenkåll på dne går katten emot en öppenlåga tar det lätt eld i pällsen. ME nhar jag alla ljus i tec lyktor så finns inte den riksen.

Men inte lämmnar man ljus och går från rummet mer än att hämta en kopp te eller annan snabbsväng.

To the world you may just be one person but to one person you may be the world.


Anmäl
2012-09-22 12:26 #5 av: LinaN

Ha levande ljus i lyktor eller hållare med höga kanter, när det gäller giftiga växter så har jag faktiskt börjat införskaffa mig så sakteliga julblommor i siden/plast eftersom de är vackra men jag vill inte riskera att djuren blir förgiftade.

Sen så tål jag inte lukten av för starka växter heller så det funkar bra med siden o plast.

Yesterday starts tomorrow, tomorrow starts today.
Today is a gift, that's why we call it the present.

 

Anmäl
2013-11-10 13:33 #6 av: Shelsy

Jag själv har hundar och en katt, men det finns ljus som går på batteri på Rusta. Ser ut som riktiga ljus, och helt ofarliga för djur! :-)

Anmäl
2013-11-10 13:52 #7 av: Jessicahagstrom94

Med katter i lägenheten får vi helt enkelt tänka på att hålla koll på dom :) vi firar jul som vilka människor som helst, med gran, presenter, ljus, julmat osv, men det gör ju också att vi får hålla lite extra koll på katterna, och inte minst nu när jag har skaffat mig en superbusig kattunge/ungkatt. 

Han kommer vara 8 & en halv månad vid jul och det är hans första jul, så allt kommer troligtvis vara sjukt intressant! Inte minst julgranen! 
MEN - blir det allt för intressant med julgranen så att han börjar äta på den eller något sånt, så får granen åka ut, för en julgran är inte lika viktig som min katt.Katt vi får även tänka på att julgranskulorna måste vara i plast för dessa otroligt roliga sakerna kommer min katt INTE låta bli.

Ljus är bara tända i de rum som vi är i och allra helst i lyktor. Presentpapper & snören åker i soporna/en påse så fort vi öppnat färdigt. Under tiden håller man givetvis koll på katterna.

Medarbetare @ Katter Ifokus.
Anmäl
2013-11-10 14:11 #8 av: Afturelding

Vi gör väl som er andra. Har uppsikt över levande ljus, djurvänliga dekorationer i granen (mest plast och handgjorda i papper), och så plastgran. Vi har en semilånghårig katt som mer än gärna upptäcker granen, så det är lika bra om man inte vill ha honom full i barr. Mina föräldrar har alltid riktig gran så jag får ändå ha en sådan på själva julen.

Ja och så är vi noga med presentsnören såklart.

/Rebecca
Sajtvärd på kladsomnad.ifokus.se
Medarbetare på fantasy.ifokus.se

Anmäl
2013-11-10 20:04 #9 av: [Kittypurrpurr]

Känns inte som att julen är "farlig" här hemma för vi tänder ljus så lämnar vi dem aldrig utan uppsikt. Vad som helst kan ju hända men nog är katterna nyfikna men är ju där och "påtar" väck dom från bordet. Har en bortskämd katt <3 Är väll mer farligt för julsakerna då katterna snor dom. Pysen som min katt heter han älskar glitter och det kan ju vara farligt om han får i sig dock.

Anmäl
2013-11-10 21:34 #10 av: leemland

Vi har ljus tända alltid här från de hösten börjar :P Men så klart under uppsikt. :) 

Det enda vi "ändrat" på dom senaste åren är att vi inte har paketen på golvet och så har vi heller ingen gran i storarummet som vi alltid haft tidigare. Största anledningen är att vår ena katt börjat kissa inne (är innekatter) och den andra katten älskar leka med prydnaderna. Och så är hundarna väldigt intresserade av paketen , så varför ta risken ? ;P 


/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/    &  bakverk.ifokus.se/

Anmäl
2013-11-12 07:25 #11 av: Suskiv

Fäster julgranen i taket med fiskelina. Då kan den inte falla omkull. Inga glaskulor i granen utan endast plast. Fäster adventsstakar i fönsterbrädan med kludd eller dubbelhäftande tejp, då sitter de lite säkrare. Självklart lämnas inga tända ljus ensamma. 

När vi hade katter så hade vi korta band på paketen just för att de inte skulle svälja dem, numera har vi inga katter bara vilda barn och så spelar bandlängden ingen roll. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.