Julförberedelser för hem, folk och djur!

Första Julen i egen lägenhet

2012-07-26 06:47 #0 av: IdaStenlund

Hej hej

 

undrar hur ni gjorde eran första jul i egen lägenhet?

 

jag flyttar i september och jag har absolut inget julpynt så jag känner mig smått stressad för här där jag bor kan man knappast spatsera in på nån affär å fråga om dom har julpynt till salu denna årstid....

 

 

 

hur ska jag göra?

Anmäl
2012-07-26 10:26 #1 av: Rita-S

Du kan ju börja göra egen julpynt :D

Trä makaroner på snöre och spreja med guld och silver (guld och silversprej finns ju på panduro). Guirlanders av glansad papper (som även finns på Panduro), glitter och lim finns ju överallt, du kan göra julgranskulor :)

Frigolitkulor finns på panduro, du kan använda juliga tyger, band och pärler och forma egna julgranskulor. En stor ring i frigolit, juliga tyger och sådan och du kan göra kransar :) Det mästa finns i frigolit, klockor, ägg och så vidare. Äggen kan man göra kottor med tygbitar och knappnålar (och lite limm). Eller med pärler i plast eller glas och knappnåler kan man göra bilder på kulorna.

Med juliga tyger pratar jag om tyger i dom "rätta" julfärgerna, spelar ingen roll om dom är randiga, prickiga, stjärniga, hjärtiga eller enfärgade.

 

Panduro har massor med inspiration till julen.

Göra kransar

Julkort åt alla

Skapa julstämning

Pyssla i jul

Allt detta är inspirationshäften man kan läsa och spara på datorn som PDF, få inspiration och materialet finns att anskaffa från Panduro som oftast. Och om dom inte har just det som används i beskrivningen finns det nog alternativer. :)

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2012-07-26 17:49 #2 av: [lucke]

De börjar ju sälja julpynt redan i september, om inte annat. Om du nu inte är pysslig av dig.

Anmäl
2012-07-27 08:19 #3 av: TerriZue

Jag fick med mig mycket hemifrån eftersom min mamma endast puntade inför julen för våran skull (barnen alltså, främst min syster och mig eftersom min bror inte bryr sig alls). En del har jag gjort själv. Jag såg dessutom till att spara undan en summa så att jag genast kunde köpa på mig det som saknades när det släpptes i affärerna. :)

Seeing isn't believing, believing is seeing.

 /Mims Medarbetare på Julen.ifokus och Harry Potter.ifokus

Anmäl
2012-07-29 18:53 #4 av: DesK

I min allra första lägenhet hade jag inget julpynt alls, efterom jag då firade jul med min far utomlands. När jag sen flyttade in i min mormors lägenhet så hade jag ju hennes julpynt Glad Pyssla och göra eget pynt är toppen och det behöver inte kosta så mycket.

Désirée

Anmäl
2012-08-01 16:42 #5 av: Mitralis

För någon vecka sedan så såg jag jul och påskpynt på 70% rea på Guldfynd Guld i mun

Rusta och ÖB har billigt pynt om du inte vill göra själv.

Anmäl
2012-08-20 08:45 #6 av: WinterPrince

Jag åkte till ullared och köpte julsaker första året. Köpte bara en kartong kulor, så granen såg lite fattig ut, men sen köpte jag sen stor laddning blandade kulor från IKEA på mellandagsrean...

Mvh Emelie & Jack
Exa Equestrian, Ingen död fisk, 141km

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.