Pepparkaksrutor.
Ca 40 rutor.
Ugn, 200 grader.
**Du behöver:
**100 gram smör (rumsvarmt)
2 ägg
2 dl strösocker
1 msk pepparkakskrydda
1 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver eller bikarbonat
2 dl créme fraiche
1 dl lingonsylt
1/2 dl florsocker
ev, 1 ark bladguld.
**Så här gör du:
**Vispa smöret och sockret pösigt och vitt.Fortsätt att vispa och rör ner ägg, gräddfil och kryddor. Vänd ner mjöl, bakpulver och lingonsylt. Smörj och mjöla en liten långpanna, Grädda kakan i 20-25 minuter. Låt svalna och skär sedan i rutor. Blanda créme fraiche och florsocker och lägg en klick på varje ruta. Om du vill lyxa till det kan du toppa varje bit med en flaga bladguld.
Det låter jätte gott!:) Hur gör man med guldet?
MVH Isnornin
Du bryter bara en flaga och lägger på toppen.. men ät den inte!! :)Man kan köpa guldet på exempelvis panduro hobby.
OK!!
MVH Isnornin
Fast det går alldeles utmärkt att äta riktigt bladguld - det passerar bara rakt igenom kroppen. Lite slösaktigt kanske, men annars ingen fara ;)
sen har jag för mig att dom har gjort nåt som ser ut som bladgull och egentligen bara är syntetisk och ätbart?
//Rita, sajtvärd på Husmorstips, fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg, bloggen och min hemsida.