Annons:
Etikettbakning
Läst 1194 ggr
KamillaB
2007-10-26 11:00

Pepparkaksrutor.

Ca 40 rutor.
Ugn, 200 grader.

**Du behöver:
**100 gram smör (rumsvarmt)
2 ägg
2 dl strösocker
1 msk pepparkakskrydda
1 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver eller bikarbonat
2 dl créme fraiche
1 dl lingonsylt
1/2 dl florsocker
ev, 1 ark bladguld.

**Så här gör du:
**Vispa smöret och sockret pösigt och vitt.Fortsätt att vispa och rör ner ägg, gräddfil och kryddor. Vänd ner mjöl, bakpulver och lingonsylt. Smörj och mjöla en liten långpanna, Grädda kakan i 20-25 minuter. Låt svalna och skär sedan i rutor. Blanda créme fraiche och florsocker och lägg en klick på varje ruta. Om du vill lyxa till det kan du toppa varje bit med en flaga bladguld.

Annons:
isnornin
2007-10-26 11:02
#1

Det låter jätte gott!:) Hur gör man med guldet?

MVH Isnornin

KamillaB
2007-10-26 11:04
#2

Du bryter bara en flaga och lägger på toppen.. men ät den inte!! :)Man kan köpa guldet på exempelvis panduro hobby.

isnornin
2007-10-26 11:07
#3

OK!!

MVH Isnornin

Amiechan
2007-10-26 11:22
#4

Fast det går alldeles utmärkt att äta riktigt bladguld - det passerar bara rakt igenom kroppen. Lite slösaktigt kanske, men annars ingen fara ;)

Rita-S
2007-10-26 11:25
#5

sen har jag för mig att dom har gjort nåt som ser ut som bladgull och egentligen bara är syntetisk och ätbart?

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Upp till toppen
Annons: