Bakning

Pepparkaksrutor.

2007-10-26 11:00 #0 av: KamillaB

Ca 40 rutor.
Ugn, 200 grader.

Du behöver:
100 gram smör (rumsvarmt)
2 ägg
2 dl strösocker
1 msk pepparkakskrydda
1 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver eller bikarbonat
2 dl créme fraiche
1 dl lingonsylt
1/2 dl florsocker
ev, 1 ark bladguld.

Så här gör du:
Vispa smöret och sockret pösigt och vitt.Fortsätt att vispa och rör ner ägg, gräddfil och kryddor. Vänd ner mjöl, bakpulver och lingonsylt. Smörj och mjöla en liten långpanna, Grädda kakan i 20-25 minuter. Låt svalna och skär sedan i rutor. Blanda créme fraiche och florsocker och lägg en klick på varje ruta. Om du vill lyxa till det kan du toppa varje bit med en flaga bladguld.

Anmäl
2007-10-26 11:02 #1 av: isnornin

Det låter jätte gott!:) Hur gör man med guldet?

MVH Isnornin

Anmäl
2007-10-26 11:04 #2 av: KamillaB

Du bryter bara en flaga och lägger på toppen.. men ät den inte!! :)Man kan köpa guldet på exempelvis panduro hobby.

Anmäl
2007-10-26 11:07 #3 av: isnornin

OK!!

MVH Isnornin

Anmäl
2007-10-26 11:22 #4 av: Amiechan
Fast det går alldeles utmärkt att äta riktigt bladguld - det passerar bara rakt igenom kroppen. Lite slösaktigt kanske, men annars ingen fara ;)
Anmäl
2007-10-26 11:25 #5 av: Rita-S

sen har jag för mig att dom har gjort nåt som ser ut som bladgull och egentligen bara är syntetisk och ätbart?

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.