Vegetar - Värmpai med lime och hallon
Paibotten kan man gjöra färdig av maizena sin paibotten. Förstek paibotten ca 20 minuter.
Fyllet:
4 msk maisena för jävning
3 äggegulor
3 dl vatten
1 msk smör eller margarin
1/2 dl socker
saft från en halv lime, appelsin eller citron
Skal från den halva citrusfrukten
en kopp hallon
Koka upp vatten, citrus-saft, citrus-skal, smör, socker och majzena och låt det kylast ned av plattan. Vispa inn gulorna en äfter en och rör gott om mellan varje. Värm detta försiktig upp medan du¨vispar om kraftig.
När det tycknat, drar du det av plattan. Rör ned hallon sist.
gjör mareng av ägghvitorna och 6 msk florsocker.
Lägg krämen i paiskalet och pynta på toppen, antigen med att dutta puffar med mareng på eller vid att använda sprutpåse.
Stek i ugnen vid 125 grader till det är gyllent.
Serverast rykande varm med vaniljsås, glass (soya, tofu, vanlig glass äfter eget önske) eller blåbärs kompott, alternativt kall om man vill!
//Rita, sajtvärd på Husmorstips, fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg, bloggen och min hemsida.