Annons:
Etikettertraditionerhistoriabudskap
Läst 3620 ggr
medicinmannen
2007-11-08 17:07

Vår julskinka har rymt.

Skämt och sido VILKEN ÄR ERAN bästa skinka och var köper ni den ?

Annons:
Rita-S
2007-11-08 19:09
#1

*skrattar* Fånga inn den då ;)
Själv köper jag julskinkan, den är inte stor och viktig för min del, ni svenskar har den ju så jättesalt att jag klarar inte av äta den, medan ni svenskar tycker den norska skinkan är helt utan smak ;)

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Elisabeth-J
2007-11-08 19:19
#2

Jag köper scans färdigkokt, jag tycker att den är supergod :)

 

Elisabeth 
Medarbetare på Övernaturligt iFokus, Sajtvärd på Gravid iFokus

AnneN
2007-11-08 19:40
#3

Jag köper också scans färdigkokta skinka men jag griljerar den själv =)

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

lightseeker
2007-11-08 20:15
#4

kalkonskinka för mig, på sin höjd

[Asta]
2007-11-08 20:26
#5

Rimmad skinka, piggham, brukar beställa en lagom stor på Hemköp. Sedan ugnsbakas den på julafton. En allt starkare doft av ugnsbakad skinka är  starkt förknippad med julafton för min del.

Kokt skinka är för mig pålägg som jag kan äta året om. Rimmad ugnsbakad är JUL.

Sara
2007-11-08 21:47
#6

I år ska jag försöka få tag i en ekologisk julskinka. Annars brukar jag köpa en rimmad och ungsbaka den. Märket spelar inte så stor roll.

Sara

Annons:
Anne
2007-11-08 22:07
#7

Scans eller Icas färdigkokta oftast, men jag är inte så petig. Helt okej med en rimmad och baka själv.

Pomperipossa
2007-11-09 10:09
#8

Brukar bli piggham… Som regel så har man köpt en halvgris vid höstslakten så det är "granngrisen" (piggham)..:)

Faxlin
2007-11-09 10:55
#9

Vi brukar också köpa oss en halvgris innan jul. Får dock se om det blir så i år. Annars spelar inte märket så stor roll. Jag väljer en som ser bra ut och lever på hoppet att den inte rammlar i bitar efter att vi tillagat den :-)

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Simson
2007-11-09 12:16
#10

Eftersom jag är vegetarian så är herrskinka det närmaste jag kommer… Cool

-> Kastrera och id-märk <-   \>^..^<   CatCrazyLady

Mervi
2007-11-09 16:30
#11

Jag vill inte äta köpe-skinka då det innehåller glutamat. Får undersöka hur det är med det ekologiska om jag hittar, annars blir det inte någon skinka för mig.

Tiril
2007-11-09 19:01
#12

Vår julskinka har rymt - Verner&Verner http://www.youtube.com/watch?v=9dVyF3sarq8

lightseeker
2007-11-09 23:10
#13

jo, jag känner till låten.

Men jag söker fortfarande efter en grupp och låt med en strof i refrängen: tomtens egen juklappsren.

Det var någon annan som gav ett textförslag, men det var inte rätt låt. Ingen annan som känner igen den? det kan vara ända upp till 10 år sedan, jag tillfälligt hörde den mycket på radion, men bara under en jul.

Annons:
Faxlin
2007-11-10 00:30
#14

Är det Rolf Ren du söker?

Jag heter Rolf o e en ren, för mig e julen svår.
Min högsta önskan e nåt som jag säkert inte får.
Jag har en dröm som aldrig kommer att bli verklighet.
Jag e för liten för o köra Tomtens julpaket.
Jag vill bli Tomtens ren, jag vill bli Tomtens ren.
Jag tror jag skulle passa bra för jag har starka ben.
I Japan o Brasilien, från Dallas till Aten.
Så längtar alla barnen efter Tomtens julklappsren.
Min pappa valdes ut till att bli Tomtens ren en gång.
Han säger att det var för att han tog så långa språng.
Tusen renar prövades tills tio blev kvar.
Tie slädar skulle dras av åtta renar var.
Dom samlades på Nordpolen, i Tomtens trädgårdsland,
och fick vänta medan julklapparna lastades för hand.
Tomten bjöd på glögg och varsin tallrik risgrynsgröt.
Min pappa fick en mandel som omkring i fatet flöt.
Jag vill bli Tomtens ren, jag vill bli Tomtens ren.
Jag tror jag skulle passa bra för jag har starka ben.
I Japan o Brasilien, från Dallas till Aten.
Så längtar alla barnen efter Tomtens julklappsren.
Det kom ett brev med posten, me'ns jag sjöng på denna sång.
O nu ska ni veta, det e någonting på gång.
Tomtens lille pojke ska få följa med i år.
Sen kan ni nog gissa vad som mer i brevet står:
Jag får bli julklappsren, jag får bli julklappsren.
Dom ville ha en liten en som tomtepojkens ren.
Det gjorde ingenting att jag e lite klen,
för nu får jag ju ändå bli Tomtens julklappsren.
Jag ska bli julklappsren, jag ska bli julklappsren.
Jag vet ju att jag passar bra, för jag har starka ben.
I Japan o Brasilien, från Dallas till Aten.
Så längtar alla barnen efter Tomtens julklappsren.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

lightseeker
2007-11-10 13:29
#15

mm, den verkar stämma bättre, var hittade du texten till den, vet om man kan gå in och lyssna på den någonstans på nätet, och vilken grupp/man, är det som sjunger den? 3 frågor på engång, men jag gillade den verkligen

drutten53
2007-11-10 18:55
#16

jag köper nu..en rätt stor färdigkokt skinka..men grilljerar den själv..sen köper jag en lite skinka och kokar den..måste ju ha skinkspadet till dopp i grytan…i år ska jag grilljera med äppelsenap…hitta en liten burk i en butik..låter gott iallafall..det fanns även vitlökssenap…sen hade dom glögg på skogens bär..alkoholfri..har smakat den glöggen den var god…allt var hemkok från något bondställe…kram

Faxlin
2007-11-11 00:33
#17

#15: Okej ska försöka svara .-)

Artisten är dansbandet Torsson
http://www.torsson.com/

Där är deras egen hemsida. Rätt ynklig om du frågar mig. Men där ser du vart du kan köpa skivan.
Låten fanns med på deras julalbum.

Texten finner du utan Å,Ä och Ö på denna sida:
http://www.actionext.com/names_t/torsson_lyrics/rolf_ren.html

Vart man kan höra den på nätet vet jag dock inte.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

SussiF
2007-11-11 11:34
#18

Jag köper en rimmad skinka som jag sedan gör till kryddskinka, det blir så mycket mera smak av det :-) Ett måste på mitt julbord!!

V-lang
2007-11-11 11:46
#19

En rimmad skinka som ungsbakas kvällen före julafton och griljeras på julaftonsmorgonen *mums*

korseett
2007-11-12 20:34
#20

köper färsk skinka som jag saltar, kokar och griljerar själv

Annons:
Rita-S
2007-11-12 20:42
#21

Får jag fråga varför skinkan är så salt här i sverige?

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

[Asta]
2007-11-12 20:52
#22

Gammal tradition - det var så man kunde spara kött  förr i tiden. Genom att salta in det.

Simson
2007-11-12 21:37
#23

Rita: Enligt min farbror från Oslo så ska man vattna ur den svenska salta skinkan…han var hemma på permis i helgen och vi var och hälsade på och åt farsdagstårta.

-> Kastrera och id-märk <-   \>^..^<   CatCrazyLady

Citronmeliss
2007-11-12 21:47
#24

På senare år då vi ej haft egen gris letar jag i stället i butik tills "rätt" skinka dyker upp, i år blir det ekologisk! Här hemma älskar hela familjen den rimmade julskinkan som jag tillagar i stekpåse i ugnen och som sedan senapsgriljeras…Mmmmm!Glad

//Citronmeliss - Psykologi iFokus
---------------------------------------------------------------
Det bästa och vackraste kan inte ses eller höras 
utan måste kännas med ditt hjärta

korseett
2007-11-12 22:15
#25

hemsaltat ska alltid avvattnas medan de säger att den sprutsaltade skinkan inte behöver dte. men det är väl precis som med bacon antar jag, det finns olika salthalter

Citronmeliss
2007-11-12 22:16
#26

Precis, det kan variera ordentligt mellan olika skinkor …Förvånad

//Citronmeliss - Psykologi iFokus
---------------------------------------------------------------
Det bästa och vackraste kan inte ses eller höras 
utan måste kännas med ditt hjärta

signemo
2007-11-12 23:10
#27

Jag brukar köpa Scan´s Piggham.  Som jag kokar och griljerar. Mum nu blev jag hungrig

Var rädda om varandra

Annons:
anki1
2007-11-12 23:21
#28

Har de senaste åren har vi köpt färdigkokt skinka för enkelhetens skull, men i år vet jag inte.

Älska dig själv för den du är

Besök mig gärna påWWW.facebook.se/ankis smycken o textilhantverk

magma
2007-11-13 00:25
#29

Färsk skinka, det tror jag knappt jag sett i "min" affär! Var finns den, i charken? Köttdisken, förpackad i sådana där vacumbyttor från Scan?

korseett
2007-11-13 10:32
#30

jag beställer från charken- fick ju en halv gris i september- men vi har möjlighet att beställa 10-kiloslådor från vår chark på konsum i Värmland. Fråga i charken.

Martin
2007-11-13 21:03
#31

Brukar bli en färdig som bara grilljeras. Har en tanke om att göra en egen från "scratch" i år. Får se hur det blir. :o)

mvh Martin

korseett
2007-11-14 12:05
#32

att göra egen skinka är inte så svårt som man tror. Kolla in artikeln på den här sidan om att göra egen julskinka

Upp till toppen
Annons: