Majs Vårbitar
ytterligare ett gammalt recept där ursprungsreceptet stod i koppar och inte deciliter.. En favoritkaka i min familj.
- 3 dl socker
- 2 ägg
- 1½ dl mjölk
- 4½ dl mjöl
- 120 g smör som smältes
- 1 msk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
garnering
- 2 hg florsocker
- 2 msk kakao
- 2 msk vanilj
- 3 msk starkt kaffe
- 7 msk smält smör, ca 100 g
Smörj och brödbeströ en långpanna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt därefter vanilj, det avsvalnade smöret samt mjölken och mjölet som är uppblandat med bakpulvret. Häll smeten i långpanna och grädda i 200 grader tills kakan fått färg.
Blanda under tiden som kakan gräddas, alla ingredienserna till garneringen och bred den över kakan då den är gräddad. Sätt in den i ugnen igen så att garneringen hinner liksom koka in. Strö kokos över den färdiga kakan då den kommer ur ugnen. Skär den varm i fyrkantiga bitar.
Korseett! Frästerskan som leder mig inn i frästelsen, jag skal ju köra low carb ju! :D :D :D
//Rita, sajtvärd på Husmorstips, fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg, bloggen och min hemsida.
me too! men jag delar med mig av mina recept jag använde förut. Eller jag använder dem ju nu med men jag äter inte av dem(var det tänkt iallafall)
åå jag lovar, jag kommer äta lite julkakor :) har smakat några pepparkakor i dag, men nu skal jag va duktig och inte äta mer enn EN burk sammanlagt fram tills mellandagarna! (tilsammans med min mann)
//Rita, sajtvärd på Husmorstips, fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg, bloggen och min hemsida.
Mmmmmm, det låter goooott!!! =0)
Hem o baka sen *s*