Kreativa hörnan & böcker, texter, prylar, musik/film

En nisses väntan!

2007-10-28 02:01 #0 av: [Vargnatt]

(en liten text jag skrev i skolan, visste inte var jag skulle lägga den så får ligga under Off Topic)

Långt inne i skogen, bland höga träd och gamla stenar, sitter en liten tomtenisse och suckar. Han är lite nedstämd; det har ingen kommit någon snö. Utan snö blir det ingen riktig jul, hemska tanke. Det är bara två dagar kvar till julafton men inte en enda snöflinga har fallit.

Nisse har letat överallt efter den försvunna snön; i gamla stockar och under alla stenar. Han har till och med stuckit ner sitt lilla huvud i sjöns kalla vatten, men ingen snö. Allt som hände var att hans röda luva flöt i väg och tvingade honom att hämta en pinne och fiska tillbaka den.

Nisse förstår inte riktigt var snön kommer ifrån. Han tror att marken tar snön när våren kommer och tycker det låter logiskt att marken ger tillbaka snön när det är dags för vintern. Stackars nisse, han längtar efter snön, så han kan fira en snöfylld jul. Han älskar att hoppa omkring bland drivorna och leka med alla djuren.

Nisse suckar igen och tittar på himlen, det skymmer snart. Då måste han gömma sig, annars kanske räven får tag på honom. När mörkret lagt sig sitter nissen i sin lilla grotta och myser av värmen. Han har nästan glömt bort problemet med snön. Till slut somnar han på sin bädd av granbarr.

Under natten faller några flingor, men de är så få att de smälter bort igen. Tänk vad glad nissen skulle bli om han såg det. Kanske förvånad också, snön kommer ju inte från marken som han tror. På morgonen när han vaknar ser allt ut precis som när han lade sig. Vad ska han göra? Han måste få snön att komma fram innan det är för sent. Nissen vaknar fram och tillbaka och funderar så det knakar. En liten ren kommer fram och buffar på honom så han nästan välter. Nissen ler bara och klappar den på mulen. Han sätter sig ner och pratar ett tag, renen lyssnar med sina stora ögon som ser förstående på honom.

Då, utan att han märker det, så landar en snöflinga på hans lilla näsa, och en till, och sen ännu en. Nu först upptäcker han vad som händer. Det snöar! Nissen hoppar upp och skrattar; nu kan det bli jul ändå. Samma kväll samlas hans nissevänner i grottan, de skrattar och dansar. Under en liten gran läggs julklapparna på hög.

I morgon är det julafton och till nissens glädje blir det en vit jul i år igen.

Anmäl
2007-10-28 02:59 #1 av: Rita-S

Ååå men så fin den var Vargnatt!! Värkligen!

Kanske vi skulle gjöra en egen forumsgrupp för jultexter och dikter?

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2007-10-28 09:29 #2 av: korseett

dte var en fin saga! ja gör dte Rita- jag tror det kommer flera. Tänk vilken skattkammare med julberättelser vi har att ösa ur till jul då!

Anmäl
2007-10-28 11:07 #3 av: Rita-S

Så då har jag flytt texten :D

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2007-10-28 12:59 #4 av: [Vargnatt]

Vad roligt att ni gillade den :) Åh finns det en egen grupp för sådant nu, ska vi se om man kan rota fram något mer *skratt* :)

Anmäl
2007-10-28 17:58 #5 av: Rita-S

Ja sedan det fins dom som skriver, både dikter, små berättelser och annat, tyckte jag det va på sin plats med egen forumsgrupp.

Och här fins även då plats i denna grupp för psalmer och julsånger som är oss kära, kom i håg bara att skriva källhänvisning i fall man vet väm som skapade texten :)

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.