Annons:
Etikettjulmaten
Läst 1157 ggr
Rita-S
2007-10-30 17:19

Panacotta med hallon och blåbär

Panacotta betyder helt änkelt kokat vispgrädde.

hur man gjör panacotta:

Till ungefär 3 portioner behöver du en halv liter vispgrädde.
Blöta 4 gelatinplattor i kallt vatten.
koka upp vispgrädden tilsammans med 0,5-1 dl socker eller sötningsmedel, och gjärna vaniljsocker/vaniljarom.
Dra av plattan och lägg ned dom mjuka gelatinplattorna och rör tills dom har smält. Är man vegetarianer får man använda tex agaragar i stället för gelatin.
Rör ned en stor kopp med blåbär och hallon, och fördela i portionsformer. Ställ kyligt i minst 2 timmar.

Serverast tilsammans med friska bär och vispat grädde, Maple Sirap, eller gjärna glass!

Man kan smaksätta panacottaen med presis vad man vill av frukt/bär :)

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Annons:
Upp till toppen
Annons: