Panacotta med hallon och blåbär
Panacotta betyder helt änkelt kokat vispgrädde.
hur man gjör panacotta:
Till ungefär 3 portioner behöver du en halv liter vispgrädde.
Blöta 4 gelatinplattor i kallt vatten.
koka upp vispgrädden tilsammans med 0,5-1 dl socker eller sötningsmedel, och gjärna vaniljsocker/vaniljarom.
Dra av plattan och lägg ned dom mjuka gelatinplattorna och rör tills dom har smält. Är man vegetarianer får man använda tex agaragar i stället för gelatin.
Rör ned en stor kopp med blåbär och hallon, och fördela i portionsformer. Ställ kyligt i minst 2 timmar.
Serverast tilsammans med friska bär och vispat grädde, Maple Sirap, eller gjärna glass!
Man kan smaksätta panacottaen med presis vad man vill av frukt/bär :)
//Rita, sajtvärd på Husmorstips, fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg, bloggen och min hemsida.