Vegetar - Julestek
Denna julsteken baserar sig på det vi kallar kålrot, rotfrukt tror jag den heter i Sverige.
Du behöver:
1 Kålrot eller rotselleri
2 msk tomatpuret
Brödsmuler eller krossat kavring utan socker
Kryddneljikor
Skala rotfrukten och koka den tilsammans med tomatpureten i en timme. Lägg den sedan i långpannan, smör den med senap och strö krossat kavring/brödsmuler över den.
Grädda i ugnen vid 125 grader tills den har stekskorpa och servera dekorerat med kryddneljikor.
Tillbehör:
Potatisgrateng eller kokat potatis, dampade grönsaker av eget val.
//Rita, sajtvärd på Husmorstips, fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg, bloggen och min hemsida.
kålrot hete rd tei Sverige med men den hör till gruppen rotfrukter där morötter, rädisor, rödbetor och sånt hör hemma