Annons:
Etikettdieter
Läst 3485 ggr
fettbramat
12/3/07, 9:20 PM

LCHF - Revbensspjäll

Om du bara vill ta en liten bit av skinkan eftersom den trolitvis innehåller druvsocker kan du istället se till att äta dig mätt på revbensspjäll. Det här receptet förbereder du genom att du kokar revbenen dagen innan.

REVBENSSPJÄLL (4 PERSONER)

1,5 kg tjocka revbensspjäll
3 dl rött vin
0,5 dl kinesisk soja
3 dl köttbuljong (hemlagad/ekologisk utan jäst, socker och glutamat)
1 bit färsk ingefära
2 st vitlöksklyftor
5 st svartpepparkorn
1 tsk salt

**Uppvärmning:
**50 g smör
2 msk malen ingefära
salt och vitpeppar

Dela revbensspjällen i bitar. Skala och skiva ingefäran och vitlöken. Koka upp vin, soja, buljong och ingefära samt vitlök i en kastrull. Lägg ner köttet. Koka upp och skumma. Lägg i pepparkorn och salt.

Låt köttet sjuda på svag värme i ca 1,5 timme under lock tills det känns mört och köttet börjar lossna från benen. Ta upp köttet med hålslev. Sila av skyn och låt den kallna.

Kyl revbensspjällen över natten. Ta sedan bort fettet som samlats överst. Spara buljongen och använd vid annat tillfälle. 

På julafton värmer du ugnen till 175°. Lägg spjällen i en smord ugnssäker form. Rör ihop smör och ingefära och klicka på spjällen. Krydda med peppar och salt. Lägg över en aluminiumfolie och värm spjällen i cirka 20 minuter.

Gott att äta coleslaw till. Se tidigare inlagt recept.

Annons:
Upp till toppen
Annons: