Välja form?
Vad häller ni eran knäck i för formar?
Jag avskyr när pappret fastnar och det gör det alltid!
Sara
Är inte aluminiumformar bra då?
// Emma, aka Althea
Rockerland - En blogg för oss tjejer som är rock/metalheads
Altheatrollets blogg - En blogg för geeken
Det finns formar i papp som inte knäcken fastnar i. Jag tror till och med att det står på kartongen. Aluminiumformar tror jag är bäst till ischokladen. Men jag är en katastrof när det gäller julgodis så jag är int säker. Säker är jag dock på formarna som inte fastnar i knäcken!
Jag har de vanliga knäckformarna. Det jag märkt är att om jag inte lyckas med att ta av knäcken i exakt rätt tid då fastnar de. Så jag tror allt hänger på att man ska ta knäcken exakt rätt för att det ska lossna :-)
Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars
Finns där inte vaxade knäckformar?
//Rita, sajtvärd på Husmorstips, fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg, bloggen och min hemsida.
Ska hålla utkik efter några vaxade eller "teflon" formar, för jag är ingen höjdare på att ta av knäcken i tid..
Sara
Jag använder alltid vanliga knäckformar….men sara gör du kulprov i kallvatten då? Det är när knäcken blir för lös som den fastnar så där i formen. Och när du förvarar dom ha dom i kylen tills du ska äta dom annars blir det bara en jätteklump. Jag brukar hälla lite florsocker i en liten kaffesil och strö över dom då fastnar dom inte ihop så lätt. =)
Hmm.. Kanske jag har haft för dåligt tålamod och trott att kulproven var bra.. *snabbt ska det gå*
Sara
Hahaha…man får inte ha så bråttom, stressa av julen kommer endå =)
#7 Knäcken blir snabbare klar om man använder sig av grädde som närmar sig utgångsdatum.
#9 bra tips!
Sara
Det finns en silikonform från ett visst "Plastföretag" Det är bara att klämma ur knäcken.
Det brukar finnas vita knäckformar av papper i livsmedelsaffären. Dessa brukar släppa knäcken.
En liten följdfråga då, vad slår ni in olika kolor i? När man ska ha och ge bort i glasskålar.. då ska man ju gärna slå om dem med något. och de är inge vidare skoj om dem får slita som tusan för att få ut dem ur pappret?:)
Liss - Moderator @ Bodyart.iFokus ☆
mellanläggspapper som finns bland smörpapper och plastfolien i butiken. Funkar jättefint. Det är smörgåspapper men i mycket mindre format
Jag använder vanliga pappformar, de som det står knäckformar på.. jag har aldrig varit med om att papperet fastnar, bara pyttelite men det är alltid lätt att få bort.. :)
Seeing isn't believing, believing is seeing.
/Mims Medarbetare på Julen.ifokus och Harry Potter.ifokus
Vita knäckformar från livsmedelsaffären brukar fungera alldeles utmärkt.
Jag gör alltid min egen ischoklad och har den i ischokladsformar i färgad metallformar.