Annons:
Etikettbakning
Läst 8002 ggr
Sara
2007-11-12 22:45

Välja form?

Vad häller ni eran knäck i för formar?

Jag avskyr när pappret fastnar och det gör det alltid!

Sara

Annons:
EmmaG
2007-11-12 22:54
#1

Är inte aluminiumformar bra då?

// Emma, aka Althea

Rockerland - En blogg för oss tjejer som är rock/metalheads
Altheatrollets blogg - En blogg för geeken

Morsan1
2007-11-12 23:35
#2

Det finns formar i papp som inte knäcken fastnar i. Jag tror till och med att det står på kartongen. Aluminiumformar tror jag är bäst till ischokladen. Men jag är en katastrof när det gäller julgodis så jag är int säker. Säker är jag dock på formarna som inte fastnar i knäcken!

Faxlin
2007-11-13 01:47
#3

Jag har de vanliga knäckformarna. Det jag märkt är att om jag inte lyckas med att ta av knäcken i exakt rätt tid då fastnar de. Så jag tror allt hänger på att man ska ta knäcken exakt rätt för att det ska lossna :-)

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Rita-S
2007-11-13 08:57
#4

Finns där inte vaxade knäckformar?

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Sara
2007-11-13 12:54
#5

Ska hålla utkik efter några vaxade eller "teflon" formar, för jag är ingen höjdare på att ta av knäcken i tid..

Sara

V-lang
2007-11-15 22:13
#6

Jag använder alltid vanliga knäckformar….men sara gör du kulprov i kallvatten då? Det är när knäcken blir för lös som den fastnar så där i formen. Och när du förvarar dom ha dom i kylen tills du ska äta dom annars blir det bara en jätteklump. Jag brukar hälla lite florsocker i en liten kaffesil och strö över dom då fastnar dom inte ihop så lätt. =)

Annons:
Sara
2007-11-15 23:24
#7

Hmm.. Kanske jag har haft för dåligt tålamod och trott att kulproven var bra.. *snabbt ska det gå*

Sara

V-lang
2007-11-16 00:43
#8

Hahaha…man får inte ha så bråttom, stressa av julen kommer endå =)

Åsa
2007-11-16 10:40
#9

#7 Knäcken blir snabbare klar om man använder sig av grädde som närmar sig utgångsdatum.

Sara
2007-11-16 13:22
#10

#9 bra tips!

Sara

Langhol
2007-11-17 09:45
#11

Det finns en silikonform från ett visst "Plastföretag" Det är bara att klämma ur knäcken.

parsley
2007-11-17 10:51
#12

Det brukar finnas vita knäckformar av papper i livsmedelsaffären. Dessa brukar släppa knäcken.

Liss
2007-11-21 00:29
#13

En liten följdfråga då, vad slår ni in olika kolor i? När man ska ha och ge bort i glasskålar.. då ska man ju gärna slå om dem med något. och de är inge vidare skoj om dem får slita som tusan för att få ut dem ur pappret?:)

Liss - Moderator @ Bodyart.iFokus ☆

Annons:
korseett
2007-11-22 11:40
#14

mellanläggspapper som finns bland smörpapper och plastfolien i butiken. Funkar jättefint. Det är smörgåspapper men i mycket mindre format

TerriZue
2007-11-29 14:40
#15

Jag använder vanliga pappformar, de som det står knäckformar på.. jag har aldrig varit med om att papperet fastnar, bara pyttelite men det är alltid lätt att få bort.. :)

Seeing isn't believing, believing is seeing.

 /Mims Medarbetare på Julen.ifokus och Harry Potter.ifokus

parsley
2007-11-29 17:01
#16

Vita knäckformar från livsmedelsaffären brukar fungera alldeles utmärkt.

Muszimba
2007-11-30 08:16
#17

Jag gör alltid min egen ischoklad och har den i ischokladsformar i färgad metallformar.

Upp till toppen
Annons: