Bakning

Välja form?

2007-11-12 22:45 #0 av: Sara

Vad häller ni eran knäck i för formar?

Jag avskyr när pappret fastnar och det gör det alltid!

Anmäl
2007-11-12 22:54 #1 av: EmmaG

Är inte aluminiumformar bra då?

Anmäl
2007-11-12 23:35 #2 av: Morsan1

Det finns formar i papp som inte knäcken fastnar i. Jag tror till och med att det står på kartongen. Aluminiumformar tror jag är bäst till ischokladen. Men jag är en katastrof när det gäller julgodis så jag är int säker. Säker är jag dock på formarna som inte fastnar i knäcken!

Anmäl
2007-11-13 01:47 #3 av: Faxlin

Jag har de vanliga knäckformarna. Det jag märkt är att om jag inte lyckas med att ta av knäcken i exakt rätt tid då fastnar de. Så jag tror allt hänger på att man ska ta knäcken exakt rätt för att det ska lossna :-)

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2007-11-13 08:57 #4 av: Rita-S

Finns där inte vaxade knäckformar?

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2007-11-13 12:54 #5 av: Sara

Ska hålla utkik efter några vaxade eller "teflon" formar, för jag är ingen höjdare på att ta av knäcken i tid..

Anmäl
2007-11-15 22:13 #6 av: V-lang

Jag använder alltid vanliga knäckformar....men sara gör du kulprov i kallvatten då? Det är när knäcken blir för lös som den fastnar så där i formen. Och när du förvarar dom ha dom i kylen tills du ska äta dom annars blir det bara en jätteklump. Jag brukar hälla lite florsocker i en liten kaffesil och strö över dom då fastnar dom inte ihop så lätt. =)

Anmäl
2007-11-15 23:24 #7 av: Sara

Hmm.. Kanske jag har haft för dåligt tålamod och trott att kulproven var bra.. *snabbt ska det gå*

Anmäl
2007-11-16 00:43 #8 av: V-lang

Hahaha...man får inte ha så bråttom, stressa av julen kommer endå =)

Anmäl
2007-11-16 10:40 #9 av: Åsa

#7 Knäcken blir snabbare klar om man använder sig av grädde som närmar sig utgångsdatum.

Anmäl
2007-11-16 13:22 #10 av: Sara

#9 bra tips!

Anmäl
2007-11-17 09:45 #11 av: Langhol

Det finns en silikonform från ett visst "Plastföretag" Det är bara att klämma ur knäcken.

Anmäl
2007-11-17 10:51 #12 av: parsley

Det brukar finnas vita knäckformar av papper i livsmedelsaffären. Dessa brukar släppa knäcken.

Anmäl
2007-11-21 00:29 #13 av: Liss

En liten följdfråga då, vad slår ni in olika kolor i? När man ska ha och ge bort i glasskålar.. då ska man ju gärna slå om dem med något. och de är inge vidare skoj om dem får slita som tusan för att få ut dem ur pappret?:)

 

Anmäl
2007-11-22 11:40 #14 av: korseett

mellanläggspapper som finns bland smörpapper och plastfolien i butiken. Funkar jättefint. Det är smörgåspapper men i mycket mindre format

Anmäl
2007-11-29 14:40 #15 av: TerriZue

Jag använder vanliga pappformar, de som det står knäckformar på.. jag har aldrig varit med om att papperet fastnar, bara pyttelite men det är alltid lätt att få bort.. :)

Seeing isn't believing, believing is seeing.

 /Mims Medarbetare på Julen.ifokus och Harry Potter.ifokus

Anmäl
2007-11-29 17:01 #16 av: parsley

Vita knäckformar från livsmedelsaffären brukar fungera alldeles utmärkt.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.