Annons:
Etikettgodis
Läst 1160 ggr
Pernilla
2007-11-01 20:26

Maries chokladtryffel

Här ett recept från Matlust iFokus som jag tycker kan passa bra härinne. Urgod chokladtryffel som smälter på tungan.

Maries lyxiga tryfflar

125 g mjölkchoklad
125 g mörk choklad
Knappt 1 dl vispgrädde
1 kanelstång
50 g honung av god kvalitet
2 tsk mörk rom (kan uteslutas)

Finhacka chokladen.

Koka upp grädde, honung och kanelstång i en kastrull. Ta kastrullen av spisen och lägg på ett lock. Låt stå och dra i tio minuter.

Plocka upp kanelstången. Koka upp blandningen igen och häll över den hackade chokladen. Tillsätt ev. rom. Rör till en homogen smet.

Häll smeten i en flat form och täck med plastfolie. Låt stelna i rumstemperatur i ca 4 timmar.

Rulla till kulor och doppa i mörk choklad eller rulla i kakao.

Annons:
paronskrutten
2007-11-01 20:40
#1

mumsmums =)

Helena

EmmaG
2007-11-01 21:10
#2

Låter spännande!

// Emma, aka Althea

Rockerland - En blogg för oss tjejer som är rock/metalheads
Altheatrollets blogg - En blogg för geeken

Pernilla
2007-11-01 21:43
#3

Jag lovar, den är värd besväret. I år ska jag testa att smaksätta den med annt än rom. Funderar på hallon.

[Vargnatt]
2007-11-01 22:35
#4

Låter jättegott!

V-lang
2007-11-15 23:32
#5

Det där låter så farligt gott så det finns risk för att det blir till att göra en dubbel sats  =)

korseett
2007-11-16 11:25
#6

Jag har punsch ståendes- kanske ska använda den istället för rom då.

Annons:
Pernilla
2007-11-16 11:27
#7

#6 Låter syndigt gott!

EmmaG
2007-11-16 11:38
#8

Jag har provat receptet nu! Rullade i kakao..Göragott!
Dock hade jag inte rätt chokladmängd hemma utan det fick bli 80g vit choklad & resten mörk, men det blev bra ändå. Fast vad den där kanelstången djorde för nytta vet jag inte..?

// Emma, aka Althea

Rockerland - En blogg för oss tjejer som är rock/metalheads
Altheatrollets blogg - En blogg för geeken

Pernilla
2007-11-16 12:01
#9

#8 Den ger lite fyllighet. Vill man ha mer smak kan man dänga i två… Kul att du gillade dem.

Upp till toppen
Annons: