Maries chokladtryffel
Här ett recept från Matlust iFokus som jag tycker kan passa bra härinne. Urgod chokladtryffel som smälter på tungan.
Maries lyxiga tryfflar
125 g mjölkchoklad
125 g mörk choklad
Knappt 1 dl vispgrädde
1 kanelstång
50 g honung av god kvalitet
2 tsk mörk rom (kan uteslutas)
Finhacka chokladen.
Koka upp grädde, honung och kanelstång i en kastrull. Ta kastrullen av spisen och lägg på ett lock. Låt stå och dra i tio minuter.
Plocka upp kanelstången. Koka upp blandningen igen och häll över den hackade chokladen. Tillsätt ev. rom. Rör till en homogen smet.
Häll smeten i en flat form och täck med plastfolie. Låt stelna i rumstemperatur i ca 4 timmar.
Rulla till kulor och doppa i mörk choklad eller rulla i kakao.
mumsmums =)
Helena
Låter spännande!
// Emma, aka Althea
Rockerland - En blogg för oss tjejer som är rock/metalheads
Altheatrollets blogg - En blogg för geeken
Jag lovar, den är värd besväret. I år ska jag testa att smaksätta den med annt än rom. Funderar på hallon.
Låter jättegott!
Det där låter så farligt gott så det finns risk för att det blir till att göra en dubbel sats =)
Jag har punsch ståendes- kanske ska använda den istället för rom då.
#6 Låter syndigt gott!
Jag har provat receptet nu! Rullade i kakao..Göragott!
Dock hade jag inte rätt chokladmängd hemma utan det fick bli 80g vit choklad & resten mörk, men det blev bra ändå. Fast vad den där kanelstången djorde för nytta vet jag inte..?
// Emma, aka Althea
Rockerland - En blogg för oss tjejer som är rock/metalheads
Altheatrollets blogg - En blogg för geeken
#8 Den ger lite fyllighet. Vill man ha mer smak kan man dänga i två… Kul att du gillade dem.