Saffransskorpor
Här är ett recept jag vill dela med mej av. Blev bjuden på dem igår och de är jättegoda!
100 g Smör el marg.
2 pkt Saffran
2 Ägg
1,5 dl Socker
5 dl Vetemjöl
1,5 tsk Bakpulver
1,5 dl Hackade sötmandlar
Ugn 200C
Smält smöret, rör samman smör (el marg), saffran och den hackade mandeln. Blanda i ägg, socker, mjöl och bakpulver. Rulla ut degen i 3 långa längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, grädda längderna i 200 grader i mitten av ugnen i 10-15 min. Ta ut plåten och dela längderna i sneda bitar. Rosta dem i 175 grader i ca 10-15 minter till de får färg. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar till de svalnat. Då blir de extra knapriga.
Åh, det lyder gott! :D
//Rita, sajtvärd på Husmorstips, fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg, bloggen och min hemsida.
Jag ska prova att baka dem själv i morgon. I dag blev det bara tid till lussekatter. De blev jättemumsiga!
Åh! Är det de som de gjorde på "leilas jul" på TV? Hon skulle visst oxå göra saffransskorpor…
Ja, det är samma recept.
Jag har ett liknande recept, i det är det även vaniljsocker i och jag måste säga att det gör susen. Det framhäver saffranssmaken enormt!
Inte en jul utan dessa skorpor!!