Annons:
Etikettbakning
Läst 1164 ggr
Liljekatten
2007-11-27 20:44

Saffransskorpor

Här är ett recept jag vill dela med mej av. Blev bjuden på dem igår och de är jättegoda!

100 g       Smör el marg.

2 pkt        Saffran

2              Ägg

1,5 dl        Socker

5 dl           Vetemjöl

1,5 tsk       Bakpulver

1,5 dl         Hackade sötmandlar

Ugn 200C

Smält smöret, rör samman smör (el marg), saffran och den hackade mandeln. Blanda i ägg, socker, mjöl och bakpulver. Rulla ut degen i 3 långa längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, grädda längderna i 200 grader i mitten av ugnen i 10-15 min. Ta ut plåten och dela längderna i sneda bitar. Rosta dem i 175 grader i ca 10-15 minter till de får färg. Stäng av ugnen  och låt skorporna stå kvar till de svalnat. Då blir de extra knapriga.

Annons:
Rita-S
2007-11-27 20:46
#1

Åh, det lyder gott! :D

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Liljekatten
2007-11-27 20:51
#2

Jag ska prova att baka dem själv i morgon. I dag blev det bara tid till lussekatter. De blev jättemumsiga!

 

CarolineO
2007-11-29 12:57
#3

Åh! Är det de som de gjorde på "leilas jul" på TV?  Hon skulle visst oxå göra saffransskorpor…

Liljekatten
2007-11-29 18:40
#4

Ja, det är samma recept.

Falanna
2007-12-03 23:17
#5

Jag har ett liknande recept, i det är det även vaniljsocker i och jag måste säga att det gör susen. Det framhäver saffranssmaken enormt!

Inte en jul utan dessa skorpor!!

Upp till toppen
Annons: