Annons:
Etikettdieter
Läst 1750 ggr
fettbramat
2007-12-03 21:47

LCHF - Gravad pepparrotsströmming

**Strömming
**600 g strömmingsfilé
0,5 l vatten
1 dl ättikssprit
1 msk salt
**
Sås**1,5 dl majonnäs (gärna hemlagad eller COOPs äkta)
1,5 dl creme fraiche
0.5 msk dijonsenap
0,5 dl hackad persilja
2 msk riven pepparrot
Vitpeppar
1 tsk worchestershiresås

Dra bort skinnet på strömmingen och lägg i en bunke eller skål. Blanda vatten, ättiksprit och salt och häll över fisken. Låt filéerna ligga i lagen över natten.

Hacka persiljan och riv pepparroten och lägg i en skål. Tillsätt alla övriga ingredienserna till såsen och smaka av.

Ta upp filéerna ur lagen och låt dem rinna av väl. Blanda försiktigt ner dem i såsen. Låt strömmingen dra i kylen till nästa dag.

Annons:
Upp till toppen
Annons: