2007-12-03 21:41 #0 av: fettbramat

Strömming
500 g skinn- och benfri strömming
1.5 dl ättika
7.5 dl vatten
1 tsk salt

Örtsås
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs (gärna hemlagad eller COOPs äkta)
1 msk hackad persilja
1 msk hackad torkad dragon
1 msk hackad dill
1 msk hackad gräslök
1 msk dijonsenap
1 finhackad vitlöksklyfta
(Saften från 1 citron)
Salt och vitpeppar

Skölj strömmingen i kallt vatten. 

Koka upp salt, ättika och vatten, låt svalna.

Lägg strömmingen i en skål och häll på den kalla ättikslagen.

Låt den stå övertäckt i kylskåp i 24 timmar.

Häll av ättikslagen.

Blanda alla ingredienser till örtsåsåsen i en skål. Häll dem över strömmingen. Smaka av med salt, peppar och eventuellt citronsaft.