Annons:
Etikettdieter
Läst 2541 ggr
fettbramat
2007-12-12 00:43

LCHF - Kalvsylta

GAMMELMORMORS KALVSYLTA är kanske i magraste laget men så gott. Ska försöka luska fram receptet på hennes rullsylta och pressylta också.

1 kg kalvkött med ben, bringa eller bog
1½ l vatten
1 msk salt
6 kryddpepparkorn, hela
½ tsk krossad vitpeppar
1 lagerblad
1 stor gul lök

Skölj köttet och lägg det i en gryta.

Slå på vatten så det täcker.

Koka upp och skumma.

Lägg i salt, kryddpeppar, lagerblad och skalad lök i bitar.

Koka ca 1½ timme ellar tills köttet känns mört och lätt lossnar från benen.

Ta upp köttet och låt det svalna av lite.

Sila buljongen, skölj ur grytan och häll tillbaka buljongen.

Koka ihop buljongen i ca 20 minuter utan lock.

Skär köttet smått eller mal det grovt.

Blanda i buljongen.

Krydda med vitpeppar och salt.

Häll upp i avlånga brödformar och låt den stelna.

Annons:
Upp till toppen
Annons: