Annons:
Etikettdieter
Läst 1092 ggr
Rita-S
12/7/07, 8:50 PM

LCHF och Vegetarianer - Panacotta

Kanske et gott alternativ till Ris a la malta? :D

Man tar till 4 små portioner:

0,5 liter vispgrädde
4 plattor gelatin ( Agar-agar för vegetarianers)
Stevia, sötningsmedel för lite aningen sött
Lite vaniljarom från Dr Oetker
Hallon och björnbär

Blöta gelatinplattorna i kallt vatten.
Värm vispgrädde till kokpunkten och rör ned vaniljarom och evt sötningsmedel. Smält ned gelatinplattorna och fördela i 4 formar.

Låt svalna och stelna i minst 2 timmar, mer för en stor form (gjärna över natten då)

Server toppat med mintblader och hallon/bjönbär!
Dom som inte är så kjänsliga för naturligt fruktsocker eller söt smak kan tillåta sig en liten strima Maple Sirap (äkta sådan) över för lyx, men denna är absolut INTE nödvändig för god smak jag lovar!

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Annons:
Simson
12/8/07, 6:41 PM
#1

GörGôtt!!

-> Kastrera och id-märk <-   \>^..^<   CatCrazyLady

Hoppfull
12/8/07, 9:31 PM
#2

Jag gjorde en julvariant igår som jag tyckte om… jag skar en halv apelsin i bitar och tog lite farinsocker, kanel och kryddnejlika på och rörde om… detta fick stå och dra en stund. Så vämde jag grädde och rörde i gelatin, inget mer och hällde över. Åt det kallt, kanongott!

Behöver du en medmänniska att prata med? Känner du dig ensam?

Titta in här medmanniska.net och se om det är något för dig.

Hoppfull
12/8/07, 9:32 PM
#3

Oj glömde, jag brukar göra dem i konjakskupor.

Behöver du en medmänniska att prata med? Känner du dig ensam?

Titta in här medmanniska.net och se om det är något för dig.

Upp till toppen
Annons: