Recept – Särskilda dieter

LCHF och Vegetarianer - Panacotta

2007-12-07 20:50 #0 av: Rita-S

Kanske et gott alternativ till Ris a la malta? :D

Man tar till 4 små portioner:

 

0,5 liter vispgrädde
4 plattor gelatin ( Agar-agar för vegetarianers)
Stevia, sötningsmedel för lite aningen sött
Lite vaniljarom från Dr Oetker
Hallon och björnbär

Blöta gelatinplattorna i kallt vatten.
Värm vispgrädde till kokpunkten och rör ned vaniljarom och evt sötningsmedel. Smält ned gelatinplattorna och fördela i 4 formar.

Låt svalna och stelna i minst 2 timmar, mer för en stor form (gjärna över natten då)

Server toppat med mintblader och hallon/bjönbär!
Dom som inte är så kjänsliga för naturligt fruktsocker eller söt smak kan tillåta sig en liten strima Maple Sirap (äkta sådan) över för lyx, men denna är absolut INTE nödvändig för god smak jag lovar!

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2007-12-08 18:41 #1 av: Simson

GörGôtt!!

Anmäl
2007-12-08 21:31 #2 av: Hoppfull

Jag gjorde en julvariant igår som jag tyckte om... jag skar en halv apelsin i bitar och tog lite farinsocker, kanel och kryddnejlika på och rörde om... detta fick stå och dra en stund. Så vämde jag grädde och rörde i gelatin, inget mer och hällde över. Åt det kallt, kanongott! 

Anmäl
2007-12-08 21:32 #3 av: Hoppfull

Oj glömde, jag brukar göra dem i konjakskupor.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.