Annons:
Etikettjulmaten
Läst 1859 ggr
[hakkapelitta]
12/12/07, 7:53 PM

Godare än Jansson-alternativ!

Hej, mitt första egna inlägg här :)
Min mamma och jag var less på att Janssons frestelse blev så smaklöst, geggigt och trist, jul efter jul. Så vi testade en ny variant, Ansjovis-flarn!

Pajdegen
2,5 dl vetemjöl
1 ägg
1 msk vatten
0,5 tsk salt

Fyllningen
5-6 potatisar
1 burk ansjovis
2,5 dl grädde
Riven stark ost ordentligt över

Tryck ut pajdegen relativt tunt i en pajform, strimla potatis i matberedaren (jag gör remsor, inte pengar) och fyll pajskalet med potatisen. Sen brukar jag salta & peppra lite försiktigt, och lägga ut ansjovisen som en sol innan jag tömmer över grädden och strör över osten. Gärna en vällagrad ost, t.ex cheddar!

175-200 grader tills den ser klar ut, ca 30 min

Den är lika god kall som varm, och man kan äta den direkt ur skafferiet, pajen blir ganska tunn, men smakar himmelskt!

Annons:
signemo
12/12/07, 7:57 PM
#1

Det låter jättegott. Måste testa. Synd att jag just satt in en potatisgratäng.

Var rädda om varandra

[hakkapelitta]
12/12/07, 7:58 PM
#2

Jag har min på julbordet istället för Janssons :)

Mysan59
12/23/08, 7:35 PM
#3

Tack för tipset! God Jul! Glad

Upp till toppen
Annons: