Bakning

Kul vetande

2007-12-12 22:18 #0 av: Qviq

Har aldrig skrivit på denna sida innan men såg på tv nu , 4+. Det var något slags julprogram och där fick man veta varför man säger att man blir snäll utav pepparkakor, troligt?

Det var så att för i tiden var det vanligt att barn var hårda i magen. Då brukade man ge barn pepparkakor. Och pepparkakor är ju som många vet ganska kryddiga. Så när barn gick pepparkakor blev dem bättre i magen och barn som är inte är hårda i magen blir ju genast snälla:P

"Chaos is a friend of mine."

Anmäl
2007-12-12 23:28 #1 av: Moonstrike

Okej.. min kompis sa (men vet ej hur seriös hon var) att det var för att man översatt fel från tyska. Schnell = snabb. Och att man (på tyska) "snabbt behövde gå på toa efter att man ätit pepparkakor" (för att dom var så kryddiga).

Anmäl
2008-12-08 01:42 #2 av: Betty

jag har hört att kryddorna i pepparkakor har en lugnande effekt. (de var mycket starkare förr eftersom de användes i medicinskt syfte) därför gav man pepparkakor till psykiskt sjuka, där av att man blev "snäll"

Anmäl
2008-12-08 02:52 #3 av: Tatsja

För många pepparkak0r ger lös mage, så lite sanning finns det nog.

För i tiden hade de verkligen peppar i degen också.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.