Annons:
Etikettertraditionerhistoriabudskap
Läst 928 ggr
korseett
12/22/07, 4:52 PM

nu är det dags med maten!

Då så!

Jag har nu min hemrimmade skinka i ugnen. Det lär väl ta till ikväll innan den blir färdig. Älg och fläskfärsen står framme så att de får rumstemperatur- sen ska det bli köttbullar. Ska faktiskt testa det där med att lägga dem i kokande vatten och steka på dem efteråt. Funkar det inte så får det bli ugnen men då blir det först i morgon. Vi har storhandlat idag så nu ska vi väl vara redo inför julen och dess gäster. Svärmor med man på julafton och svägerska med familj på annandagen.

I morgon blir det till att göra Janssons, marinera revbenen, griljera skinkan, ta upp svamp till omeletten, hämta julgran och pynta den och så den sista städningen. Ja visst ja, lutfisken ska läggas i blöt med så det blir en fastare konsistens.

Eftersom vi inte är så många har jag gjort ett urval på maten. saknas gör både pressyltan och potatiskorven men det får va i år. Konstig känsla eftersom jag alltid haft det på julbordet. Annandagen blir det kalkon.

Annons:
Upp till toppen
Annons: