Traditioner, historia, budskap!

Lussekatter

2008-09-10 11:50 #0 av: Theres

Visst är lussekatter lite juligt?
Jag blir alltid sugen på lussekatter på hösten.
I år bakade jag första omgången den 24 augusti och har nu redan hunnit med 3 lussekatts-bak!
Undrar om jag är sugen på lussekatter när det blir advent, lucia och jul?
Självklart kommer jag vara det! Jag älskar lussekatter :)

golf.ifokus.se

Anmäl
2008-09-10 13:16 #1 av: Rita-S

Lussekatter brukar jag baka enbart en gong om året :) Men ofta stoppar jag saffran i mycket annat bara för den goda smaken....

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2008-09-15 10:41 #2 av: Jessica77

Lussebullar bakar jag bara till lucia men då bakar jag ganska många så det räcker under hela julen oxå Tungan ute

Anmäl
2008-09-15 14:35 #3 av: Tatsja

#2 Då har du tur. Räcker inte ens med 300 här. de äts upp på mindre än en vecka av sonen

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2008-09-19 10:13 #4 av: Jessica77

Herregud.....ne här räcker dom ett bra tag....Tungan ute

Anmäl
2008-09-19 11:53 #5 av: Theres

Här tar de slut på en dag känns det som... men jag hittade lussekatter i frysen igår som vi hade lagt bakom massa annat, så nu är jag glad :D

golf.ifokus.se

Anmäl
2008-09-24 09:58 #6 av: Tatsja

#5 Då har du inte en son som min. Han kan nosa sig till var sista påsen ligger. Men med den kroppen han har, så unnar jag honom det. Han är 185 och väger mellan 55 - 58 kilo. Försöker göda, men icke sa nicke. Avundsjuk på att han kan vara så smal. Själv kan jag inte ens gå förbi ett kondis utan att gå upp flera kilon. Suck.

Kramiz

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2008-09-24 11:18 #7 av: Theres

Haha, nä förhoppningsvis har jag ingen son alls :P Känner mig lite för ung för det faktiskt... Åtminstone för ung för en son som kan äta lussekatter. Jag är dottern som äter för mycket lussekatter.

golf.ifokus.se

Anmäl
2008-09-24 11:46 #8 av: Tatsja

Stackars mamma som får baka då Flört. Men samtidigt är det roligt. de dagarna man orkar, så att säga. Inte alltid jag gör det. Fast sonen hjälper gärna till.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2008-09-24 15:26 #9 av: Theres

Jag bakar själv =)

golf.ifokus.se

Anmäl
2008-09-30 08:14 #10 av: leijasmatte

Ja nu längtar man efter de gula goda katterna. Brukar få baka många omgångar men det är inte sönerna som äter upp dom utan jag som frossar.SkrattandeSkäms

Anmäl
2008-09-30 08:36 #11 av: Rita-S

Inga lussebullar för mig vet jag, mjöl är fy :S Men jag funderar på att baka lussemuffins med malna mandlar?

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2008-09-30 11:38 #12 av: Theres

#11 Nyss sa du ju att du bakade en gång om året.

golf.ifokus.se

Anmäl
2008-09-30 14:25 #13 av: Tatsja

#12 Finns annat än vanligt mjöl. Det vet jag. Glutenfritt, men de blir inte lika goda som vanliga.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2008-09-30 17:27 #14 av: Rita-S

#11 ja men jag äter inget själv. Jag kan ju fortfarande baka och ge till folk på jobbet...

#13 hjälper inte, det är kolhydrater i alla typer mjöl, även glutenfritt.. :)

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2008-10-01 10:12 #15 av: Tatsja

#14 Stackare. Eftersom jag är matallergiker, så förstår jag dig.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2008-10-01 13:32 #16 av: Rita-S

#14 jo, kolhydrater från mjöl är hårt för magen, samma med potatis, socker, pasta. Suck. Men så får det va :)
Fast jag erkänner, i svaga stunder kanske jag smyger ned en halv lussebulle och tar värken ändå :)

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2008-10-01 14:46 #17 av: Tatsja

Finns det inget annat du kan använda istället för mjöl?

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2008-10-01 16:03 #18 av: Rita-S

Inte som ger bullar jag kan forma.
Jag funderar på att göra lussemuffins i stället, då kan jag använda finmalna nötter som mjöl, men det blir så lös smet att jag inte kan forma dom fina lussebullerna utan jag får i så fall använda muffinsformar.

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2008-10-03 09:37 #19 av: Tatsja

Kolla om biblioteket har något recept. Måste ju finnas något som går att ersätta mjölet med.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2008-10-03 13:56 #20 av: Rita-S

Jag har kollat bibliotek och jag har googlat. närmaste jag kommer är proteinpulver så långt, och det ger inga deg jag kan knåda som med mjöldegen ändå.. det blir fortfarande utflytande och klibbigt, eller det blir som små stenar om jag tar så mycket att det kan knådast.. Små stenar som pulveriserast när man tar en tugga.

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2008-10-03 15:25 #21 av: Tatsja

Precis som med glutenfritt. Den är väldigt kladdig.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2008-10-07 15:38 #22 av: Tywysoges

Jag tycker lussemuffinsen lät minst lika goda!

Själv blir det mince pies till jul iår igen....

Anmäl
2008-10-07 16:34 #23 av: Rita-S

#22 :D Jag skal faktisk göra nöttemuffins med saffran! Det kan ju omöiligt bli fruktansvärt?

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2008-10-09 13:08 #24 av: Lavine

Jag är grymt sugen på lussebullar. Nån som har koll på hur dyrt saffran är just nu?

Hur mycket saffran använder ni till en halvliter, förresten? (En halvliter vätska alltså.) Jag är uppvuxen med saffransbröd gjorda på tre påsar saffran, men har för egen del gått ner till två påsar. Mindre skulle jag dock inte använda.

Anmäl
2008-10-09 16:27 #25 av: Rita-S

man kan ju även spä på litet med gurkemeje för att få den varma gula färgen om det är smått med pängar :) Klart blir det ju inte samma smaken, det går ju inte, men färgen får man ju.
Annars tror jag det har kostat typ 20 kronor för 0,5 gram? eller var det et gram tro..

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2008-10-09 21:53 #26 av: Lavine

#25 Oh, no, det ska smaka saffran för hela gulfärgen, då får det hellre kosta. Flört Men bra tips.

Det brukar ju bli extrapriser på saffran närmare advent, jag kom på att jag vet nog inte vad saffran "året runt" kostar.

Anmäl
2008-10-09 22:44 #27 av: Rita-S

inte alla affärer som har hela året tror jag :)

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2008-10-11 01:35 #28 av: Lavine

Tror du inte? Du kanske har rätt. Jag jobbade i livsmedelsbutik "förr i världen", och vi hade året runt. Man använder ju saffran till en massa maträtter. Men det kan säkert finnas flera anledningar till att en affär inte jämt har det hemma.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.