Annons:
Etikettgodis
Läst 5905 ggr
Jessica77
2008-10-15 14:54

GODIS

Torg Fia Choklad

125 g kokosfett

1 3/4 dl vatten

5 dl socker

Koka upp vattnet, smält sockret i vattnet, därefter tas kastrullen av platan, smält i kokosfettet.

5 dl vetemjöl

1 dl kakao

4 dl florsocker

Blanda ihop de torra ingredienserna. Sedan blandas de med vätskan.

Bred ut smeten på en bakplåt. Tag gärna smörpapper både under och över så kan man kavla degen.

Ställ in i frysen. Skär i rutor när den kallnat.

Annons:
Jessica77
2008-10-15 15:00
#1

Smörkola

100 g Svenskt smör

2 dl vispgrädde

3 dl socker

1 msk vaniljsocker

1 dl ljus sirap

1 tsk ättikasprit (12 %)

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och tillsätt  övriga ingredienserna. Koka utan lock ca: 15 min om du använder en vid kastrull ( eller ca: 30 min om du använder en smalare)

Rör om då och då. Häll upp smeten på en smord plåt, låt den stelna och skär den i bitar. Förvara kolan i kylen

Jessica77
2008-10-15 15:05
#2

Smörknäck i micro

100 g Svenskt smör

1/2 dl vispgrädde

1 1/2 dl socker

1 dl sirap

ev. 1/2 dl hackad mandel

Blanda smöret, grädde, socker och sirap i ett temperaturtåligt kärl med stor bubbelmån. Koka utan lock på full efekt och häll smeten i knäckformar. Förvara knäcken i kylskåp.

Jessica77
2008-10-15 15:11
#3

Nötgott med chokladsmak

100g Svenskt smör

3 dl vispgrädde

1/2 krm salt

3 dl socker

125 g ljus lr mörk blockchoklad

3 dl hackade hasselnötter

Lägg smöret och hälften av grädden i en tjockbottnad kastrull. Värm tills smöret har smält, rör ned saltet, sockret och resten av grädden. Koka upp, tillsätt blockchokladen och koka utan lock i ca: 15 min. Rör om då och då. Tillsätt nötterna, häll upp smeten på en plåt, låt den svalna och skär i rutor. Förvara i kylskåp.

Jessica77
2008-10-15 15:17
#4

Glöggbollar

100 g Svenskt smör

1 dl socker

3 1/2 dl havregryn

2 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

3 msk glögg

Kokosflingor el pärlsocker

Låt smöret bli rumsvarmt. Rör sedan ihop det med sockret. Tillsätt havregyn, kakao, vaniljsocker och glögg.

Blanda allt väl.

Rulla sedan till bollar och rulla i kokos lr pärlsocker

Jessica77
2008-10-15 15:21
#5

Choklad med jordnötter

200 g mörk choklad

1 kaka nougat

Ca: 50 st jordnötter

Rör ihop choklad och nougat i en kastrull, vänta tills chokladen och nougaten har smält. Häll sedan i jordnötterna och rör om. Häll smeten i knäckformar och ställ dom sedan i kylen.

Tywysoges
2008-10-17 20:19
#6

Glöggbullarna ska jag garanterat testa när det blir glögg dag! Glögg är det bästa som finns…. skulle inte sitta fel nu när jag är förkyld…

Annons:
TwinkleTwinkle
2008-10-25 11:13
#7

Hittade följande recept när jag satt och bläddrade i en av fjolårets jultidningar som jag tänkte testa:

Trillingnötter

cirka 25 st

150 g mjölkchoklad

50 g hasselnötter

garnering: 50 g smält vit choklad

1. smält halva mängden choklad

2. rör ner nötterna i massan och placera dem 3 och 3 på ett bakplåtspapper. låt dem stelna och smält resterande choklad.

3. doppa nötterna och låt dem stelna igen.

4. smält den vita chokladen och ringla den över nötterna.

5. förvara trillingnötterna svalt.

det är ju dessa som brukar försvinna först från aladin-askarna! iaf i våran familj.

Tywysoges
2008-10-25 11:47
#8

haha… dom ligger alltid kvar sist hos oss… nötterna och körsbärt…

TwinkleTwinkle
2008-10-25 16:26
#9

nej, va lustigt! ni kan ju alltid skicka dom till oss Flört eller så får jag helt enkelt lov att baka några extra iår.

botakt
2008-11-02 11:13
#10

ska prova glöggbollarna! Kan man acända vilken glögg som helst?

TerriZue
2008-11-02 12:04
#11

Trillingnötterna låter spännande. :)

Seeing isn't believing, believing is seeing.

 /Mims Medarbetare på Julen.ifokus och Harry Potter.ifokus

Jessica77
2008-11-04 18:16
#12

Joo man kan ha vilken glögg som helst  Skrattande

Jessica77
2008-11-13 11:25
#13

Finns det ingen som har mera goda recept på godis  Tungan ute

Annons:
Idaz
2008-11-13 12:28
#14

Trillingnötter gjorde jag förra året :) Smaskens!!!

Upp till toppen
Annons: