Annons:
Etikettgodis
Läst 19989 ggr
Veduran
2008-12-14 11:55

Kola som aldrig stelnar :(

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Är det någon som vet om man kan koka om kola… gjorde lakritskola tidigare i veckan och kokade och kokade. Efter 2 timmars kokande blev jag lite less och tänkte att det nog skulle gå bra iaf och hällde ut smeten på en plåt för att kallna. Det stelnade inte så mycket så jag tänkte att kylen skulle göra resten… Men nä :(  det blev inten kola utan mer lite stel och kall smet *suck*. Så… kan man koka om samma "smet" tror ni?

Annons:
siberlina
2008-12-14 12:02
#1

jag  bruka r    koka som  fasiken     en stund     ,men  man  måste ha  koll  hela  tiden     ,  prova dig  fram  ,

Veduran
2008-12-14 13:42
#2

Men tror du att man kan fortsätta koka på den massan som redan finns?

siberlina
2008-12-14 17:14
#3

jag tycker  du ska  göra en ny  kola  smet,skaffa en termometer , så vet  du exakt    hur varmt  det är

Bappho
2008-12-20 20:10
#4

Ju större botten du har på kastrullen ju fortare blir kolan klar.

Sajtvärd för Häxor iFokus
Mina bloggar: ALBA CORAX och KARTOMANTI
Spår i Lenormand: Eyskogamork@hotmail.com

Twitter: Alba Corax

Ebba-A
2008-12-20 20:55
#5

Man kan koka om både för lös och hård smet. Blir den hård vermer man upp den i en tjockbottnad kastrull med en skvätt grädde :) Och är den för mjuk kokar man bara ett tag ;)

Värd på Choklad iFokus

Upp till toppen
Annons: