Kola som aldrig stelnar :(
Är det någon som vet om man kan koka om kola… gjorde lakritskola tidigare i veckan och kokade och kokade. Efter 2 timmars kokande blev jag lite less och tänkte att det nog skulle gå bra iaf och hällde ut smeten på en plåt för att kallna. Det stelnade inte så mycket så jag tänkte att kylen skulle göra resten… Men nä :( det blev inten kola utan mer lite stel och kall smet *suck*. Så… kan man koka om samma "smet" tror ni?
jag bruka r koka som fasiken en stund ,men man måste ha koll hela tiden , prova dig fram ,
Men tror du att man kan fortsätta koka på den massan som redan finns?
jag tycker du ska göra en ny kola smet,skaffa en termometer , så vet du exakt hur varmt det är
Ju större botten du har på kastrullen ju fortare blir kolan klar.
Sajtvärd för Häxor iFokus
Mina bloggar: ALBA CORAX och KARTOMANTI
Spår i Lenormand: Eyskogamork@hotmail.com
Twitter: Alba Corax
Man kan koka om både för lös och hård smet. Blir den hård vermer man upp den i en tjockbottnad kastrull med en skvätt grädde :) Och är den för mjuk kokar man bara ett tag ;)
Värd på Choklad iFokus