Traditioner, historia, budskap!

Mysigaste julminnet från barndomen?

2009-11-23 20:02 #0 av: Trollhassel

Vilket är ert mysigaste julminne från barndomen?

Jag minns speciellt en jul. Jag kan ha varit 7 år och vi skulle förmiddagsfika hos mina farföräldrar som bor hundra meter bort, på samma fina gård. Lite bullerbykänsla. Detta var en tradition och är det fortfarande fast det är min faster och henne familj som bor idet huset nu.

Min farfar satt i sin gungstol och hälsade oss välkommna med en stor bamsekram. Detta var säkert lika varje år, men det är så jag minns julen, och så jag minns min farfar. Jag minns känslan av spänning och nyfikenhet man hade när man var liten, och hur det doftade glögg och saffransbullar hos farmor och farfar.

 

Anmäl
2009-11-23 21:00 #1 av: idalotta

varje jul läste min pappa viktor rydbergs tomten... nu när mina syskon fått barn läser han den för dom..  va ett litet glapp när vi var sådär halvvuxna när ahn inte läste men nu får han göra det igen..=)

 

det är jul för mig..

Ida

Medarbetare på Florist

Anmäl
2009-11-24 10:59 #2 av: Trollhassel

Åh, den är så fin! Midvinternattens köld är hård...Den ska jag läsa för mina barn när de finns och är stora nog att lyssna :). Och kanske för liten som ligger i magen nu. min mamma läste den för mig och mina systrar när vi var små.

Anmäl
2009-11-24 13:35 #3 av: [Asta]

Minns inte en enda jul från barndomen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.