Prathörnan

Välgörenhet?

2009-12-10 20:29 #0 av: petrapetra

Nu till julen så verkar ju nästan alla välgörenhetsorganisationer komma ut med nya kampanjer och reklamer, såg i tunnelbanan om reklam om att "Ge bort en get" från Presentermotfattgidom och har även sett liknande reklamer från Unicef. Men min fråga är då alltså hur många av er som brukar skänka bort pengar till några välgörenhetsorganisationer?

Jag föredrar mest SMS-gåvorna som man kan göra ibland, det är smidigast så för mig. Har skänkt pengar då till bla. Rosa Bandet m.m.

Anmäl
2009-12-10 20:47 #1 av: Trollhassel

Jag är fadder till en späckhuggare. Betalar ibland pengar till världsnaturfonden.

Anmäl
2009-12-11 08:25 #2 av: Rita-S

Jag skänker lite hela året faktisk, men köper gjärna ett kort som kommer hem till någon.. "avsändaren har donerat en summa pängar i ditt namn till..... God Jul" tex. Dom gillar jag :)

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2009-12-11 12:26 #3 av: Carlo

Jag var Pandaförsäljare det här året, så man kan säga att jag donerade en slant ;)

Hälsningar,
Carlo
Följ mig på instagram: andrethenoble
Medarbetare på choklad.ifokus.seblodgivning.ifokus


Anmäl
2009-12-12 15:27 #4 av: Simson

Köper alltid kalendrar för det nya året hos olika katthem. Ger även bort kalendrar till vänner istället för julklappar. Även julkorten köper jag av katthemmen. Har fadderkatter numera på olika katthem. Efter att ha haft två fadderbarn i 20 år tycker jag att det är dags att ge pengar inom landet istället. Typ sopa rent framför egen dörr.

Brukar alltid köpa julmärken av HRF då jag själv har svår hörselskada men i år har ingen försäljare ringt. =(

Anmäl
2009-12-16 19:08 #5 av: petrapetra

Ska kika närmare på Världsnaturfondens hemsida och ser om jag hittar något intressant där. Är sugen på att bli tigerfadder nu när jag har sett så mycket reklam om det på MSN och så =)

Anmäl
2009-12-22 12:25 #6 av: moget

Jag betalar också pengar till världsnaturfonden. Men i år fick det även bli ett gåvokort från actionaid's presenter mot fattigdom. Tycker faktiskt att fler borde stödja världsnaturfonden Gråter

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.